• Головна
  • Новини
  • 10 тис. дол. за ділянку 0,4 га - на Львівщині попався голова ОТГ

27.03.2020, 09:25

10 тис. дол. за ділянку 0,4 га - на Львівщині попався голова ОТГ

За матеріалами Служби безпеки України повідомлено про підозру у вчиненні корупційного правопорушення голові однієї з об’єднаних територіальних громад Львівської області.

Про це повідомили в управлінні Служби безпеки України у Львівській області.

За попередньою версією слідства встановлено, що посадовець налагодив механізм отримання неправомірної вигоди від громадян за сприяння у передачі в приватну власність землі, що належить підпорядкованій йому громаді. До протиправної діяльності зловмисник також залучив двох посередників, один з яких вів переговори із зацікавленими особами.

Оперативники спецслужби задокументували, що посадовець, зокрема, вимагав у місцевого мешканця 10 тисяч доларів США за виділення ділянки площею 0,4 га.

Аби уникнути викриття, зловмисники вигадали схему «безконтактної» передачі хабара: гроші «клієнт» мав залишити в автомобілі, який був заздалегідь припаркований у визначеному місці.Правоохоронці задокументували всі етапи протиправної схеми.

Під час обшуків за місцем роботи і проживання фігуранта справи виявлено документацію, що доводить протиправну діяльність.

Наразі голові ОТГ повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Викриття зловмисників проводилось оперативниками УСБУ у Львівській області спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратура Львівської області.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: