• Головна
  • Новини
  • Україну виключили з заявки на проведення ЧС-2030 - через корупцію Павелка

15.03.2023, 09:05

Україну виключили з заявки на проведення ЧС-2030 - через корупцію Павелка

За даними ЗМІ, від кандидатури України відмовилися через корупційні скандали в керівництві Української асоціації футболу.

Україну виключили зі спільної з Португалією та Іспанією заявки на проведення Чемпіонату світу з футболу 2030 року. Нашу країну замінить Марокко.

"Підтвердження, що Марокко об’єднується з Іспанією та Португалією, щоб подати заявку на проведення чемпіонату світу 2030 року. Це свідчить про те, що Україна більше не є її частиною", – повідомив спортивний журналіст Роб Гарріс у Twitter

Водночас видання Morocco World News повідомляє, що король Марокко Мохаммед VI вже офіційно оголосив про подачу спільної заявки на проведення мундіалю разом із Іспанією та Португалією.

За даними ЗМІ, від кандидатури України відмовилися через корупційні скандали в керівництві Української асоціації футболу, зокрема його відстороненого судом очільника Андрія Павелка . Водночас у самій УАФ поки не надавали коментарів щодо цієї інформації та не підтвердили виключення України зі спільної заявки на проведення чемпіонату.

Зазначимо, щонайменше 10 карних справ розслідують Нацполіція, ДБР, НАБУ та Прокуратура за фактами протиправної діяльності команди Андрія Павелка в УАФ. Суми збитків, завданих футбольними корупціонерами бюджету України та міжнародним організаціям (УЄФА та ФІФА), експерти й слідство оцінюють у приблизно 550 000 000 гривень.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: