• Головна
  • Новини
  • Дефолтом ДТЕК Ахметов довів, що в Україні немає президента і прем'єра

29.03.2020, 16:33

Дефолтом ДТЕК Ахметов довів, що в Україні немає президента і прем'єра

Оголошення дефолту найбільшого приватного виробника електроенергії та вугілля в Україні "ДТЕК Енерго", який належить олігарху Рінату Ахметову, є показником слабкості і безпорадності чинної влади.

Про це пише головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

Далі цитуємо дослівно:

"Головна подія дня, яка не поступається коронавірусу і законам із пакету МВФ, - це офіційний дефолт "ДТЕК Енерго" - найбільшої приватної компанії-виробника вугілля та електроенергії. ТОВ "ДТЕК Енерго" зупинило дві шахти і збагачувальну фабрику і заявило, що зупиняє дві шахти, збагачувальну фабрику і "призупиняє виплати купона за єврооблігаціями та відсотків за банківським боргом" із 1 квітня!

Якби в Україні був фондовий ринок, зараз би посипалося все, це було б у всіх на вустах.

Якби в Україні працювали правоохоронні органи, прокуратура і суди, то вони б уже були в офісі "ДТЕК Енерго" і ставили запитання менеджменту. Який дефолт, якщо в 2019-му компанія реструктуризувала свої борги і отримала чистий прибуток у 2,55 млрд грн?

Якби в Україні були президент і прем'єр-міністр, яких Рінат Ахметов хоча б трохи боявся і поважав, то він би ніколи не пішов на дефолт і зупинку шахт після купівлі вілли у Франції за 200 мільйонів доларів, і запуску новинного телеканалу з інвестиціями в десятки мільйонів доларів.

Але нічого цього не буде. Адже олігархи знають краще, ніж будь-хто, наскільки слабка і безпорадна держава.

Логіка Ахметова зрозуміла: він хоче здешевити вартість свого боргу, збити ціни. Простіше це заховати під коронавірусом. Цілковите мовчання і відсутність коментарів влади. Це як розуміти? Прем'єр-міністр, який працював раніше в "ДТЕК", нічого незвичайного не побачив?

Вони влада, у них є інституції, вони визначають для себе правила гри. А у Зеленського є відеоролики і прохання допомогти купити "швидкі допомоги". І з цим олігархи допоможуть, аби і далі не заважав", - підсумовує журналіст.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: