• Головна
  • Новини
  • Луценко два тижні не призначає 4 слідчих у справах Майдану

21.02.2019, 09:27

Луценко два тижні не призначає 4 слідчих у справах Майдану

Завершенню слідства щодо злочинів на Майдані, зокрема, заважає непризначення слідчих: генпрокурор Юрій Луценко другий тиждень не може призначити людей на чотири вільні вакансії.

Про це в ефірі програми «Нині вже» на Громадському заявив керівник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк. Він пояснив, що закон «Про прокуратуру», який передбачав призначення слідчих через Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів, втратив чинність 27 листопада 2018 року. Тепер генпрокурор може самостійно призначити людину на посаду, згідно з Кодексом законів про працю.

«Він (Луценко — ред.) обіцяв, потім ще не минулому тижні на зустрічі з приводу будівництва музею (Революції Гідності — ред.) сказав категорично, що «я призначу», але, на жаль, це не відбулося», — розповів Горбатюк.

На запитання, що може заважати Луценку призначити слідчих, він відповів: «Можуть заважати порадники, які кажуть, що не варто цього робити, находячи масу причин».

Нагадаємо, 19 лютого начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що Генеральна прокуратура повідомила про підозри щодо причетності до вбивств на Майдані 66 людям. 

Зазначимо, що відповідно останньої озвученої Горбатюком інформації, кількість повідомлених підозр за понад два місяці збільшилася на 10. Адже в листопаді 2018 Горбатюк заявляв, що у справах 73 убивств на Майдані про підозру повідомили 56 особам.

Також у листопаді 2018 Горбатюк заявив, що більша частина з 4700 злочинів проти учасників Революції Гідності сукупно у всіх містах України вже розкрита.

15 листопада у Генпрокуратурі повідомили, що правоохоронці затримали снайпера, підозрюваного у вбивстві одного учасника Майдану 20 лютого 2014 року. За словами адвоката, снайпер підозрюється саме у вбивстві майданівця Олександра Храпаченка.

Усі злочини, скоєні під час Революції Гідності, умовно об'єднані в одну велику «Справу Майдану», яка нараховує 89 кримінальних проваджень. У них, зокрема, розслідують вбивство 91 людини (78 мітингувальників та 13 силовиків).

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: