• Головна
  • Новини
  • Прокуратура поновила справу про побиття журналістів на весіллі сина Луценка

08.10.2019, 17:26

Прокуратура поновила справу про побиття журналістів на весіллі сина Луценка

Прокуратура Київської області скасувала постанову про закриття справи про побиття журналістів "Схем" на весіллі сина колишнього генпрокурора Юрія Луценка, її розслідуванням займатиметься Державне бюро розслідувань.

Про це пишке Дзеркало тижня.

"Прокуратурою Київської області скасовано постанову слідчого прокуратури області від 08.05.2019 року про закриття кримінального провадження за фактом спричинення тілесних ушкоджень журналістам на території одного із заміських комплексів працівниками Управління державної охорони", - йдеться у повідомленні на сайті ГПУ.

Рішення про поновлення розслідування прийнято напередодні. Після того, як постраждалий від дій удошників журналіст Михайло Ткач написав у Facebook про гальмування справи упродовж двох років і закриття провадження у травні 2019 року.

Побиття журналістів розслідується за ч. 2 статті 345-1 (умисне заподіяння журналісту тілесних ушкоджень у зв'язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності) КК України. Нападникам загрожує до п'яти років обмеження або позбавлення волі.

"Подальше здійснення досудового розслідування вказаного кримінального провадження доручено слідчим Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві", - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, 16 вересня 2017 року двоє удошників напали на журналіста проєкту "Схеми" Михайла Ткача й оператора Бориса Троценка біля ресторанного комплексу в Козині під Києвом. Там святкував весілля старший син Юрія Луценка, гостями церемонії були на той час президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, мер Києва Віталій Кличко та народні депутати.

За словами Ткача, їх з оператором повалили на землю, а під час спроби викликати поліцію – напали повторно. Унаслідок нападу оператор пошкодив руку й отримав струс мозку. Журналісти написали заяву в поліцію про перешкоджання професійній діяльності.

Наступного дня начальник УДО Валерій Гелетей зателефонував Ткачу і вибачився за інцидент, за результатами службового розслідування до дисциплінарної відповідальності притягнули трьох працівників. Водночас генпрокурор Луценко назвав журналістів "нишпорками", яким "цікавіше було познімати з кущів", та виправдовував дії удошників наявністю серед гостей високопосадовців.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: