• Головна
  • Новини
  • Westnews.info стало відомо про факт недбальства на складах поблизу Ічні

16.10.2018, 12:11

Westnews.info стало відомо про факт недбальства на складах поблизу Ічні

Цю інформацію владося знайти у відкритому доступі - в Єдиному  державному реєстрі судових рішень. Ідеться про постанову Ічнянського районного суду Чернігівської області від 6 березня 2018 року у справі №733/198/18.

Винесено було дане рішення стосовно матеріалів, що надійшли від першого заступника начальника Управління Служби безпеки України в Чернігівській області про притягнення до адміністративної відповідальності  начальника відділу зберігання боєприпасів в/ч А 1479 - за ч.4 ст. 212-6 КУпАП.

Далі (про головне, що встановив суд)- дослівно: «Відповідно до протоколу № 2 від 02 лютого 2018 року під час проведення 18 грудня 2017 року співробітниками УСБ України в Чернігівській області позапланової тематичної перевірки стану охорони державної таємниці у 6 арсеналі Озброєння Збройних Сил України (в/ч А1479) встановлено, що у кабінеті № 2 приміщення КПП-2 вищевказаної військової частини на незареєстрованому флеш-носії «Silikon Power», який належить начальнику відділу зберігання боєприпасів в/ч А 1479 майору ОСОБА_1, було виявлено в електронному вигляді документ під назвою «План локалізації та ліквідації аварійних ситуацій і аварій у військовій частині А1479». На час проведення перевірки зазначений план у роздрукованому вигляді зберігався в приміщенні чергової частини. При цьому автоматизовані системи з оснащеною комплексною системою захисту інформації у 6 арсеналі Озброєння Збройних Сил України відсутні».

Яке ж рішення виніс суд, вивчивши  матеріали справи про адміністративне правопорушення? «Ніяке». Постановив повернути адміністративний матеріал стосовно начальника відділу зберігання боєприпасів в/ч А 1479 до Управління Служби безпеки України в Чернігівській області для доопрацювання та належного оформлення. Підстава -  протокол було складено з суттєвими порушеннями.

У протоколі про адміністративне правопорушення, зокрема,  не був «вказаний час вчинення правопорушення», «відсутні відомості щодо складання акту огляду та вилучення незаконно виготовлених копій баз даних та їх місця знаходження», що, як зазначено в постанові, «зробить в подальшому, у разі прийняття судом рішення по справі, неможливим виконання постанови в частині конфіскації, яка є обов'язковим додатковим стягненням по санкції вказаної частини статті КупАП».

Зазначимо, що повторний (доопрацьований) протокол стосовно начальника відділу зберігання боєприпасів в/ч А 1479, судячи з реєстру судових рішень, до Ічнянського районного суду з Управління Служби безпеки України в Чернігівській області не надходив...

Як відомо, уночі проти 9 жовтня поблизу смт Дружба Ічнянського району Чернігівщини сталася пожежа на території складських приміщень в/ч А 1479 Збройних Сил України. Пожежа охопила близько 682,6 га арсеналу.

За фактами вибухів на території 6 арсеналу військова прокуратура почала провадження щодо недбалого ставлення до військової служби. Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 425 Кримінільного кодексу України («Недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану»).

Вважаємо, що вищенаведена інформація, що свідчить про недбальство  з боку начальника відділу зберігання боєприпасів в/ч А 1479 та з боку працівників Управління СБУ в Чернігівській області, мала б зацікавити слідчих військової прокуратури.

 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: