04.02.2019, 17:05

Відшукування причетного: 26 BookForum

Відшукування причетного: фокусна тема 26 BookForum (Форум Видавців), який відбудеться у Львові 18-22 вересня 2019 року.

Про це стало відомо із прес-релізу, який є в розпорядженні WN.

“Ми постійно шукаємо причетних до глобальних зрушень, так наче це знання дасть нам якусь владу над цими процесами. І шукаємо їх найчастіше десь ззовні, недооцінюючи власний вплив на все, що відбувається довкола. Пошук спільної мови з іншими і розуміння, з ким цієї спільної мови навіть не треба шукати; турбота про довкілля, свіжий погляд на закостенілі тези; зв’язок між поколінням; зрештою, перемога у війні – усе це залежить насамперед від кожної конкретної людини. Бо нема таких речей і явищ, до яких би ми не були прямо чи опосередковано причетні у цьому житті, навіть якщо ця причетність на перший погляд і не очевидна. І нема такої причетності, яка не передбачає відповідальність перед майбутнім, перед громадою і в першу чергу – перед власним сумлінням.

Недаремно в українській мові слово «причетний» співзвучне до слова  «причина». А першопричина всього, що діється навколо – людина. І не якась абстрактна і узагальнена, а завжди дуже конкретна: з плоттю, кров’ю і свідомістю.

На вибір цьогорічної фокусної теми надихнув один з віршів Грицька Чубая “Відшукування причетного”. До того ж, у 2019 ми відзначаємо 70 річчя від його дня народження», – пояснює автор концепції фокусної теми Вадим Карп’як.
 

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: