• Головна
  • Новини
  • У Чорнобильській зоні природа відновилася до часу 18 століття

22.02.2019, 20:59

У Чорнобильській зоні природа відновилася до часу 18 століття

У Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику науковці фіксують відновлення рослинного та тваринного світу до того стану, який був у 18 столітті.

Про це сьогодні, 22 лютого, під час зустрічі із журналістами заявив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

«Сьогодні науковці фіксують відновлення дикої природи в 30 кілометровій зоні. Там впродовж вже 33 років не живе людина, і туди повернулися червонокнижні рослини та тварини. Науковці стверджують, що природа там відновилася до 18 століття», - розповів міністр.

Як раніше повідомляв у коментарі UNN керівник відділу екології флори та фауни Чорнобильського заповідника Денис Вишневський, до Червоної книги України занесено 43 види флори Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. Серед них 37 видів судинних рослин, 2 види водоростей, 3 – мохи і один вид грибів.

Окрім того, до Червоної книги України занесено 75 видів фауни Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. Серед цих видів кільчасті черви, а саме п’явка медична, 26 видів комах, 10 видів риб, серед плазунів – мідянка звичайна, 19 видів птахів та 17 видів ссавців, а також один вид круглоротих – мінога українська.


 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: