27.08.2018, 17:58

Шахти на Донеччині виявилися збитковими

У Донецькій області практично всі державні вугледобувні підприємства збиткові, загальні збитки від їхньої діяльності - 520 млн грн.

Про це у понеділок на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць, який провів нараду з директорами шахт, керівниками шахтарських міст, представниками постачальників електроенергії, пенсійного фонду, держпраці та фіскальної служби регіону.

«На сьогоднішній день в області працює 15 державних вугледобувних підприємств. Станом на 23 серпня вони видали на-гора 1,3 млн тонн вугілля. Практично всі підприємства збиткові: загальні збитки від їх діяльності - 520 млн гривень», - написав очільник області.

Він констатував, що собівартість товарної вугільної продукції майже вдвічі перевищує її оптову ціну. Навіть підвищення ціни на вугільну продукцію та надходження бюджетних коштів на оплату праці шахтарів не призвели до кардинальних змін у галузі.

З початку року на виплату зарплати шахтарям державних шахт Донеччини надійшло 931,9 млн грн, що на 438,5 млн грн (або 89%) більше, аніж за аналогічний період минулого року. Але за оперативними даними підприємств, заборгованість по зарплаті з нарахуваннями станом на 23 серпня становить 341,6 млн грн, у тому числі перед працівниками - 90,7 млн грн.

«Домовилися, що керівники шахт нададуть свої пропозиції до програми розвитку галузі. Маємо розуміти покроковий механізм: якщо потрібно оптимізувати кількість шахт, то обов’язково треба дати альтернативу шахтарям - або роботу на інших шахтах, або забезпечити перекваліфікацію людей та подальше працевлаштування», - повідомив Куць.

Він підкреслив, що крім того, потрібно врегулювати питання ціни на енергоносії, розрахунків з пенсійним фондом та фондом державного страхування, питання утримання або передачі об’єктів соціальної сфери тощо.

Фото ілюстративне

 

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: