• Головна
  • Новини
  • Міненерго: видобуток вугілля – нерентабельний, шахтарям знайдемо іншу роботу

19.02.2020, 12:33

Міненерго: видобуток вугілля – нерентабельний, шахтарям знайдемо іншу роботу

Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища шукає нові робочі місця для шахтарів, оскільки видобуток вугілля є збитковим та завдає шкоди екології.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Голова відомства Олексій Оржель повідомив про масштабну програму професійної переорієнтації шахтарів в рамках трансформації вугледобувної промисловості, яку готує уряд. 

"Ми стаємо більш ефективними, а це означає, що нашим людям, які працюють в енергетиці, треба пропонувати нове майбутнє. Треба шукати для них нові робочі місця. Уряд, поважаючи працю шахтарів, шукає, як реалізувати задумане. Ми хочемо, щоб ці люди знайшли нову роботу, а не були змушені лізти до шахти, наражатися на небезпеку", – заявив Оржель.

За його словами, в сучасних реаліях Україна змушена купувати антрацитове вугілля для українських ТЕС, яке не видобуває жодна шахта на підконтрольній території. 

"До того ж ми авансом платимо за вугілля на складах наших ТЕС більше, ніж ми спалюємо, оскільки змінився клімат. Будемо відверті, видобуток вугілля в нових умовах є нерентабельним", - цитує прес-служба Оржеля. 

Водночас міністр нагадав, що спалювання вугілля негативно впливає на навколишнє середовище, оскільки вугільна галузь виробляє багато викидів і відходів. "В країні повинна розвиватися відновлювана енергетика, акумулюючі потужності, тому що це прогрес - це майбутнє, а вугілля та його спалювання - минуле. Ми маємо врятувати Україну від екологічного лиха", - підкреслив міністр. 

Нагадаємо, у січні Міністерство презентувало проєкт Концепції "зеленого енергетичного переходу України до 2050 року. Відповідно до документа, частка відновлюваних джерел енергії в енергобалансі України має до 2050 року становитиме 70%, передбачається повна відмова від використання вугільної енергетики та зниження частки атомної генерації більш ніж удвічі.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: