• Головна
  • Новини
  • Лідером президентського рейтингу залишається Юлія Тимошенко, – соціологічне дослідження

26.06.2018, 16:16

Лідером президентського рейтингу залишається Юлія Тимошенко, – соціологічне дослідження

Партійний рейтинг очолює Батьківщина, яку готові підтримати 17% тих, хто має намір прийти на вибори і визначився.

Дві третини українців вважають, що майбутні вибори президента України будуть нечесними. Лише 12% переконані у чесності їх проведення, ще 22% поки не можуть відповісти на це питання. Про це йдеться у дослідженні  соціологічної групи "Рейтинг". 

64% вважають, що потрібно суворо карати кандидатів в президенти, від імені яких під час виборів роздаватимуть допомогу виборцям (пайки, кошти на ремонт, допомога на лікування тощо). 23% – протилежної думки. Відносно вищий рівень толерування виборчого підкупу спостерігається серед респондентів Півдня, де третина вважають, що не потрібно карати за роздачу матеріальної допомоги на виборах. Також відносно більше тих, хто підтримує роздавання допомоги, – серед найстарших опитаних.

Лідером президентського рейтингу залишається Ю.Тимошенко, за яку готові проголосувати 16% тих, хто візьме участь у голосуванні та вже визначився із вибором. За А.Гриценка готові віддати свої голоси 11,7%, Ю.Бойка – 10,5%, В.Зеленського – 9,3%, С.Вакарчука, О.Ляшка, П.Порошенка – по 8,6%, В.Рабіновича – 7,6%, А.Садового – 3,4%, О.Тягнибока – 2,8%, В.Наливайченка – 2,0%, Р.Безсмертного – 1,4%, С.Таруту – 1,1%, А.Яценюка – 1,1%.

У рейтингу "другого вибору" лідерські позиції займають А.Гриценко, за якого, як альтернативу основному фаворитові, готові віддати свої голоси 7,5% виборців, В.Зеленський (6,3%), С.Вакарчук (6,0%), В.Рабінович (5,7%), Ю.Тимошенко (5,3%).

Антирейтинг надалі очолює П.Порошенко: майже 52% респондентів не проголосували б за нього у жодному випадку. За А.Яценюка не голосували б 30%, О.Ляшка – 23,8%, Ю.Бойка – 23%, Ю.Тимошенко – 20,8%, В.Рабіновича – 16,0%, О.Тягнибока – 14,7%.

Партійний рейтинг очолює Батьківщина, яку готові підтримати 17% тих, хто має намір прийти на вибори і визначився. Другу позицію поділяють Опозиційний блок, Громадянська позиція та партія "Слуга народу", за які готові проголосувати близько 10,5%. За партію "За життя" мають намір віддати голоси – 9,6%, Радикальну партію – 8,2%, БПП Солідарність – 7,4%, Самопоміч – 5,1%, ВО Свобода – 3,8%. Рейтинг інших партій – менше 2%.

Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Опитано 2500 респондентів. Терміни проведення опитування 14-24 червня 2018 р.

 

Фото з відкритих джерел

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: