17.11.2018, 10:53

Для львівських школярів космос стає ближчим

Проект «Міжшкільна Міська Обсерваторія – AstroLviv» став одним з переможців малих проектів, які подалися на «Громадський бюджет-2019».

Створять освітній та науковий простір ММО AstroLviv на базі середньої загальноосвітньої школи «Будокан».

Як йдеться в описі проекту, освітній простір об’єднає однодумців з різних шкіл Львівщини і цілої України. Сучасний телескоп дозволить спостерігати і отримувати інформацію із космосу, програмне забезпечення - її опрацьовувати, перетворювати у кейс-уроки та ділитися ними з учнями України.

Ми поцікавилися у директора школи, як виникла ідея створити у школі східних бойових мистецтв сучасну обсерваторію?

«Ми розуміємо, що зараз йде війна, гинуть наші люди, наші військові. Вони за щось гинуть і це відбувається кожен день. Якщо це не робиться заради дітей. Тоді заради чого вони гинуть воюють?

І якщо ми зараз не прокачуємо  в дітях пошук, інновації та тягу до знань, то як? Ящо  наші маленькі «хоббіти» (ред.-учні школи) мають можливість спостерігати за космосом і таким чином тяга до пошуку реалізується», - розповів директор школи східних мов та східних бойових мистецтв «Будокан» Олександр Козловський.

Бюджет цього проекту становить 499 919 грн. Теоретично, реалізовувати  ідею в життя розпочнуть вже, а от коли почнуть будівельні роботи - не відомо.

«Зараз ми складемо колектив з батьків, двох юристів,  людей, які розуміються в будівництві, щоб ніхто чужий нам не розповідав, як робити проект», - пояснив Олександр Козловський.

До слова, щоб подати проект на «Громадський бюджет – 2019» команда школи «Будокан» працювала  над ним близько 10 місяців.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: