02.05.2019, 15:17

Зеленського у Львові зустрінуть обурені шахтарі?

На ДП «Львіввугілля» знову зростає заборгованість із заробітної плати перед шахтарями.

Зокрема, шахтарі так і не одержали зароблене до Великодніх свят.  "Знову нас кинули... З 316 млн нам не копійки не дали, мотивували тим, що ми і так прибуткові... За словами Віталія Оніжука, винуватець в цьому - апарат управління ДП "Львіввугілля" на чолі з т.в.о ген.директора Акімов О.А".

Тим часом офіційний сайт ДП "Львіввугілля" повідомив таке: "Ситуація у вугільному секторі України сьогодні є вкрай непростою. І найболючішим наслідком цього є заборгованість із заробітної плати працівникам.

У керівництва ДП «Львіввугілля» кожен робочий день починається з напрацювань шляхів вирішення цього питання. Одним з кроків у цьому напрямку був лист №6/619 від 16 квітня 2019 року, адресований голові Комітету з питань бюджету Верховної Ради України Андрію Павелку та голові Львівської ОДА Олегу Синютці, в якому надана інформація про те, що ДП «Львіввугілля» є не прибутковим і потребує державної фінансової підтримки. На жаль, цей лист на засіданні парламентського Комітету з питань бюджету не був взятий до уваги.

Тому адміністрація ДП «Львіввугілля» повторно з цим листом звернулася  в Міненерговугілля. У документі чітко обраховано очікувані збитки за ІІ квартал та до кінця року.

25 квітня т.в.о. генерального директора Олег Акімов у Києві зустрівся з Міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом щодо вирішення питань виплати заробітної плати та відвантаження вугільної продукції.

P.S. Уряд планує погасити заборгованість на суму більш ніж 400 млн грн у першій декаді травня.

Про це під час години запитань до уряду сказав заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Анатолій Корзун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На сьогоднішній день заборгованість трохи більша за 400 млн грн, але позавчора було ухвалене рішення про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, а також коштів від реалізації. Протягом 1 декади (травня – ред.) заборгованість буде повністю погашена”, – сказав Корзун. За його словами, Міненерговугілля також планує впровадити заходи із недопущення заборгованості у майбутньому. Він також визнав, що протягом кількох днів Міненерговугілля спостерігає проблеми із реалізацією вугілля.”На сьогодні ми практично завершуємо роботу з укладання угод на реалізацію через держпідприємство з постачання вугільної продукції. Крім того, після свят ми плануємо провести розширену нараду між виробниками і споживачами вугільної продукції, щоб зняти проблему”, – додав Корзун".

Водночас голова у Незалежної профспілка гірників України Михайло Волинець днями повідомив, що загалом борг щодо зарплати шахтарям в Україні становить понад 2 млрд грн. За його словами, до свят шахтарям не змоглми виділити гроші з держбюджету, бо не встигли підготувати відповідні документи: грошей нема, виплати щораз відтерміновують.     

Також додамо, що увесь 2018 рік і початок 2019-го у Львівській обстаті була актуальною проблема боргів із зарплати перед шахтарями. Відтак, гірники кілька разів перекривали дорогу біля прикордонного посту Рава-Руська, а також не один раз пікетували Львівську ОДА. 

Нагадаємо, що Львівська область єдина в Україні, де Володимир Зеленський програв Петру Порошенкові у другому турі президентських виборів. За Зеленського в області проголосувало 448 186 виборців, за Порошенка - рекордні 815 966. Відтак, дехто радить Володимиру Зеленському перший свій візит у ранзі президента України зробити у Львівську область.     

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: