• Головна
  • Новини
  • Зеленський прокоментував смерть хлопчика, якого вбили п'яні поліцейські

03.06.2019, 23:12

Зеленський прокоментував смерть хлопчика, якого вбили п'яні поліцейські

Президент Володимир Зеленський запевнити, що зробить все, щоб винні у вбивстві 5-річного Кирила були покарані по справедливості.

Про це глава держави написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"На жаль, усі зусилля медиків виявилися марними. 5-річний Кирило помер у лікарні. Звісно, ніщо у світі не може втішити рідних і близьких. Але я – як президент і як батько – хочу запевнити, що зроблю все, аби винні були покарані по справедливості. Жодного пом’якшення. Жодної спроби зам'яти цю справу. Ця трагедія має стати уроком. Ті, хто повинні дбати про безпеку громадян, мусять щохвилини пам’ятати про свою відповідальність. За життя. Перед людьми, перед народом, перед країною", - йдеться у дописі.

Генпрокурор Юрій Луценко також прокоментував трагедію.

"5-річний хлопчик Кирил, який став жертвою двох п’яних поліцейських у Переяславі-Хмельницькому, що розважалися з вогнепальною зброєю, помер у лікарні.

Поранення було вкрай тяжким.

У зв’язку із цим прокурори Київської обласної прокуратури змінюють підозру з перекваліфікацією скоєного ними злочину на ч.2 ст. 115 КК України ( умисне вбивство)

Підозри будуть завтра вручені двом поліцейським в Голосіівському райсуді зранку о 9.00, де їм обиратиметься запобіжний захід. Прокуратура наполягатиме на триманні під вартою.

Сьогодні ж підписав листа на ім‘я Міністра ВС з вимогою зняти відповідального за п’яне дикунство керівника Райвідділу поліції.

Висловлюю щирі співчуття батькам та рідним дитини",- написав Генпрокурор на Фейсбуці.

Перший заступник Голови Національної поліції України Вячеслав Аброськін також зазначив, що винуватці трагедії будуть покарані.

"Будь-яка зброя, мисливська, травматична - це небезпека для оточуючих й недарма кажуть, що іноді й палиця стріляє. 

Всі, хто бере в руки зброю, повинні зрозуміти, яка це відповідальність, але, на жаль, не всі це зрозуміють.

В Переяслав-Хмельницькому трапилася страшна трагедія, випадковий постріл, зроблений дорослими людьми, які стріляли, на їх думку, в безпечному напрямку та в безпечному місці, вбив маленьку дитину.

Ще гірше, що ці «стрілки» - діючі працівники поліції, які знаходилися поза службою, та вчили стріляти свою дитину, порушуючи всі можливі міри безпеки.

Коли дитина впала, хлопчик знаходився поза увагою негідників, ніхто й не міг зрозуміти що трапилося. Тільки після огляду в лікарні стало зрозуміло, що дитина отримала вогнепальне поранення.

Відразу співробітниками поліції Київської області в ході побудинкового обходу були встановлені та затримані ці негідники-«стрілки». Вони обов`язково будуть покарані. 

Але час вже не повернути. 

Вибач, дитино! Сумуємо разом з батьками хлопчика",- написав Аброськін на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, слідчі  ДБР розслідують кримінальне провадження за фактом умисного нанесення тяжких тілесних ушкоджень працівниками Переяслав-Хмельницького ВП ГУ НП в Київській області 5-річному хлопчику.

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: