22.09.2021, 14:05

Замах на Шефіра - це «привіт президентові», - Арахамія

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розцінює замах на першого помічника президента України Сергія Шефіра як попередження главі держави.

"Це якийсь привіт нашій команді, насамперед президенту нашому", - сказав Арахамія журналістам у кулуарах Верховної Ради в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

Арахамія припустив, що до організації замаху можуть бути причетні контрабандисти та кримінальні авторитети. За словами голови фракції, його друга версія - російський слід, а третя - фінансово-промислові групи, боротьба із впливом яких посилилася останнім часом.

Як повідомлялося, о 10 ранку в середу, 22 вересня, поблизу с. Лісники (Київська обл.) було обстріляно автомобіль першого помічника президента України Володимира Зеленського Сергія Шефіра, дістав поранень водій.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело у правоохоронних органах, усього в автомобіль було випущено 12 куль.

У свою чергу радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко у Facebook заявив, що постріли було зроблено з лісу з автоматичної зброї за напрямком руху автомобіля.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі агентству сказав, що обстріл автомобіля Шефіра пов'язаний з агресивною кампанією протидії активній політиці глави держави Володимира Зеленського щодо зниження впливу олігархів на суспільні процеси.

За фактом замаху на Сергія Шефіра в середу вранці правоохоронці розпочали кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією "замах на вбивство двох і більше осіб", повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: