• Головна
  • Новини
  • Зеленський особисто вивчив ситуацію на лінії зіткнення та вшанував і нагородив захисників

14.10.2019, 17:55

Зеленський особисто вивчив ситуацію на лінії зіткнення та вшанував і нагородив захисників

Президент Володимир Зеленський в рамках робочої поїздки на Донеччину ознайомився з ситуацією на лінії зіткнення в зоні проведення Операції об'єднаних сил, а також з умовами несення служби та проживання українських військових на передовій.

Президент Володимир Зеленський переконаний у тому, що на зло всім ворогам Україна вистоїть, бо українці - незламні.

Про це він заявив, виступаючи на урочистому заході, присвяченому Дню захисника України у рамках поїздки у Донецьку область, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Такі моменти дійсно є моментами істини, коли у цілого народу є тільки два шляхи. Перший – здатися, і назавжди зникнути із лиця землі. Або ж народитися вдруге, усупереч усьому, на зло усім ворогам підвестися на ноги, обтрусити пил, обтруситися і сказати "Ні, не дочекаєтеся!" Ми обрали саме цей шлях. Чому? Відповідь буде проста, бо ми – українці - вільні і незламні. Ми – українці і цим усе сказано», - сказав Зеленський.

Він не сумнівається у тому, що українські громадяни, які у потрібний час пішли захищати Батьківщину у джинсах та кросівках, навіть без належної зброї, тепер змужніли, стали вправними та загартованими. Вони стоять на сторожі національних інтересів та безпеки України.

"Наша Конституція каже, що Україна - незалежна, суверенна, унітарна і демократична держава. І якщо хтось не згоден із цими словами і хоче цьому заперечити, то йому доведеться мати справу з вами, з нашими захисниками», - сказав Зеленський.

Були часи, нагадав він, коли усією країною ми жили занадто безтурботно і не думали про те, що може бути війна. Тоді держава не дбала належним чином про своє війська, не була готова до війни. Ціна такої недалекоглядності, наївності та довірливості виявилася надто високою - ми втратили частину своїх територій, велику кількість співвітчизників. «Анексований Крим та початок війни на Донбасі, стрічки жахливих новин про кількість жертв, обстрілів, захоплених населених пунктів. Це все була шокова терапія, немов дві тисячі вольтів пропустили по тілу нашої рідної України», - сказав Зеленський.

Він вручив захисникам державні нагороди та подякував усім, хто боронить Україну від ворогів. «Дякуємо вам за вашу відвагу, дякуємо вам за вашу доблесть, за характер, за дух, за волю, за витримку, за мирний сон в українських містах та селах, за те, що тримаєте небо», - підкреслив Президент.

Разом з тим, прес-служба президента повідомила, що він в рамках робочої поїздки на Донеччину ознайомився з ситуацією на лінії зіткнення в зоні проведення Операції об'єднаних сил, а також з умовами несення служби та проживання українських військових на передовій.

 

"З власної ініціативи, без подання Міністерства оборони України, президент вручив державні нагороди та годинники п’ятьом бійцям 92-ї окремої механізованої бригади оперативного командування "Схід" Сухопутних військ Збройних сил України", - йдеться в повідомленні.

Водночас населений пункт, де президент зустрічався з військовими, не вказується.

Прес-служба повідомляє також, що Зеленський вшанував пам’ять Героя України, заступника командира батальйону 72-ї окремої механізованої бригади Андрія Кизила, поклавши квіти до пам’ятника захисникам Авдіївки у Донецькій області з портретом загиблого воїна.

Зазначається, що меморіальний пам’ятний знак захисникам Авдіївки був відкритий 19 вересня 2017 року за кількасот метрів від позицій противника...

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: