30.04.2019, 09:19

Заступник генпрокурора США подав у відставку

Заступник генпрокурора США Род Розенштайн, який фактично був куратором розслідування про втручання Росії в американські вибори 2016 року, подав у відставку.

Про це повідомляє CNN.

"Заступник генерального прокурора Род Розенштайн, який призначав спецпрокурора Роберта Мюллера для розслідування втручання Росії в президентські вибори 2016 року, у понеділок надіслав до Білого дому лист про відставку", - йдеться у повідомленні.

Повноваження Розенштайна на посаді завершуються 11 травня.

Він зазначив, що середній термін перебування на цій посаді становить 16 місяців, і лише небагато чиновників працюють довше 2 років.

Зазначається, що Род Розенштайн фактично був куратором розслідування втручання РФ в американські вибори після вимушеного самовідводу генпрокурора Джеффа Сешнса. Він виконував цю роль до призначення на початку 2019-го Вільяма Барра на посаду генпрокурора США.

Розенштайн планував піти у відставку у середині березня, але залишився, щоб завершити розслідування Мюллера.

Нагадаємо, 18 квітня Міністерство юстиції США опублікувало звіт спецпрокурора Роберта Мюллера про зв’язки президента Дональда Трампа із Росією.

За підсумками розслідування, проведеного спецпрокурором Робертом Мюллером, ані президент США Дональд Трамп, ані будь-хто з його помічників не вступали у змову і не координували втручання Росії у вибори 2016 року.

Американські спецслужби дійшли висновку, що Росія втрутилася у президентську гонку 2016 року, намагаючись обернути результати виборів на користь Дональда Трампа. Росія заперечує втручання у вибори.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: