• Головна
  • Новини
  • Законопроект про децентралізацію знімуть з розгляду і доопрацюють – Арахамія

16.01.2020, 12:55

Законопроект про децентралізацію знімуть з розгляду і доопрацюють – Арахамія

Керівництво "Слуги народу" спільно з президентом та іншими фракціями вирішили зняти з розгляду і доопрацювати з урахуванням пропозицій опозиції законопроєкт про децентралізацію влади.

Про це заявив глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в кулуарах парламенту, пише "Інтерфакс-Україна".

Дослівно він пояснив так: "Ми спілкувалися з нашими колегами в залі і у них є зауваження з приводу повноважень префектів.

Тому ми вирішили зараз це питання зняти з розгляду і доопрацювати його разом з колегами з інших фракцій для того, щоб знайти компромісну позицію, в тому числі, попрацювати з Асоціацією міст України, знайти компромісну ситуацію і після того виносити законопроєкт в зал".

За його словами, таке рішення ухвалили після переговорів з главами парламентських фракцій і груп, а також консультацій з президентом Володимиром Зеленським.

Відповідний законопроект №2598 "Про внесення змін до Конституції України (про децентралізацію влади)" повинні прийняти 300 голосами.

Зараз до складу фракції "Слуга народу" входять 247 нардепів.

Нагадаємо, 31 серпня 2015 року Верховна Рада у першому читанні підтримала зміни до Конституції щодо децентралізації влади.

У липні 2019 року Корнієнко як голова виборчого штабу партії "Слуга народу" заявляв, що команда президента планує провести реформу адміністративного устрою, замінивши державні адміністрації префектурами. 

13 грудня Зеленський вніс до Верховної Ради проєкт закону про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади – і 16 грудня з’явився його текст: президент пропонує ліквідувати поняття "район"; запровадити "округ" та інститут префектів замість держадміністрацій; окреслити такі адміністративно-територіальні одиниці, як громада, округ, область, АР Крим.

Співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко заявила на це, що президент Зеленський скасовує демократичну реформу децентралізації і вводить "смотрящих" і диктатуру.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: