08.09.2019, 09:59

За Brexit без угоди Джонсон може потрапити до в'язниці

Згідно з ухваленим парламентом законопроєктом щодо продовження терміну Brexit голова уряду Британії Борис Джонсон може постати перед судом у випадку ігнорування вимог закону.

"Борис Джонсон може потрапити до в'язниці, якщо він не відтермінує Brexit", - цитує  Yahoo News ексдиректора служби державних обвинувачень Кеннета Дональда Джона Макдональда.
Зазначається, що депутати, включаючи понад 20 консерваторів, схвалили законопроєкт, спрямований на запобігання Brexit без угоди, який має стати законом у понеділок.

Водночас Джонсон заявив членам Консервативної партії у п'ятницю, що готовий проігнорувати законодавство.

Нагадаємо, 5 вересня прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що Британія має покинути ЄС 31 жовтня за будь-яких обставин, і він не проситиме ЄС відтермінувати Brexit.

6 вересня депутати британської Палати громад підтримали законопроєкт, який блокує можливість провести Brexit без угоди 31 жовтня.

Високий суд Лондона 6 вересня ухвалив рішення, що Джонсон діяв законно, даючи пораду королеві щодо призупинення роботи парламенту з наступного тижня.

Палата лордів британського парламенту також схвалила законопроєкт, що зобов'язує уряд відтермінувати вихід Британії з ЄС.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: