• Головна
  • Новини
  • З 20 червня у Моршині не реєструють жодного нового випадку COVID-19

05.08.2021, 11:42

З 20 червня у Моршині не реєструють жодного нового випадку COVID-19

З 20 червня у місті Моршин Львівської області не реєструють жодного нового випадку захворювання на коронавірус. Про це інформує Міністерство охорони здоров’я України.

Про це повідомили у Львівській ОДА.

Станом на 2 серпня принаймні однією дозою щеплено 72,4% дорослого населення, повністю завершили вакцинацію двома дозами 66% дорослих мешканців. 

«Пілотний проєкт з щеплення всього дорослого населення міста Моршин показує ефективність вакцинації у боротьбі з коронавірусом. Варто відзначити  активність мешканців Моршина, які долучилися до проєкту і прийшли на вакцинацію. Курортне місто тепер є максимально безпечним для відпочинку та для постковідної реабілітації, зокрема", - зазначив Орест Чемерис, директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації.

“Це дуже хороший результат. Вакцини проти COVID-19 демонструють високі рівні ефективності та захисту. І це не лише український, але й світовий досвід. Звісно, ми чудово розуміємо всі обмеження такого проєкту, але маємо сказати про те, що досягнуті високі та надвисокі цифри універсального охоплення є необхідною умовою для припинення спалаху і пандемії. До проєкту долучились окрім медиків, місцева влада, ЗМІ, релігійні спільноти. Тільки разом ми зможемо захистити українців від COVID-19. Зараз наша мета – щепити якомога більше людей та не дати пандемії восени загостритись”, – наголосив заступник міністра - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін. 

Нагадаємо, що 16 квітня 2021 року Міністерство охорони здоров’я України спільно з місцевою владою запустило  пілотний проєкт з вакцинації проти COVID-19 більшості дорослого населення в місті Моршині.

90% від усіх вакцинованих щепили вакциною Sinovac (CoronaVac). Також щеплення здійснювали вакцинами  AstraZeneca та Pfizer-BioNTech (Comirnaty).

Загалом у Моршині проживають 4 239 людей, 800 з них – діти до 18 років.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: