• Головна
  • Новини
  • Євросоюз і Китай уклали дві стратегічні авіаційні угоди

20.05.2019, 20:28

Євросоюз і Китай уклали дві стратегічні авіаційні угоди

ЄвроСоюз та Китай уклали в понеділок дві стратегічні угоди у сфері цивільної авіації - двосторонню угоду щодо безпеки у цивільній авіації (BASA) та так звану горизонтальну авіаційну угоду.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на  веб-сайт Європейської Комісії.

«У світі, в якому дедалі більше нестабільності, партнерство Європи з Китаєм є більш важливим, ніж будь-коли раніше. ЄС твердо переконаний, що співпраця між державами робить світ більш стійким, безпечним та більш заможним місцем для всіх. Сьогодні ми здійснили великий перший крок у цьому напрямку шляхом підписання двох авіаційних угод з Китаєм, які дозволять створити нові робочі місця, стимулювати економічне зростання, зблизити наші континенти та наші народи», - зауважив з цього приводу Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

У першій угоді (BASA) йдеться про взаємне визнання стандартів у сфері безпеки цивільної авіації, що дозволить стимулювати глобальну торгівлю літаками та супутніми виробами. Ця угода має усунути непотрібне дублювання процесів оцінки та сертифікації компетентними органами сторін авіаційних виробів, включаючи питання їх безпеки та відповідності екологічним вимогам, та зменшити, таким чином, витрати в авіаційному секторі.

Друга угода говорить про принципове визнання Китаєм приналежності до ЄС авіакомпаній, які здійснюють операції з усіх країн Євросоюзу. Раніше до такого переліку належали авіаперевізники лише з кількох країн ЄС. Підписана сьогодні авіаційна «горизонтальна угода» дозволяє привести двосторонні угоди між ЄС і Китаєм щодо авіаційних послуг у відповідність до європейських норм, що відповідає інтересам обох сторін.
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: