• Головна
  • Новини
  • Врятував свисток: у Карпатах спортсмен зустрівся з ведмедем

24.05.2021, 13:56

Врятував свисток: у Карпатах спортсмен зустрівся з ведмедем

У Карпатах спортсмен Сергій Сапіга вибіг на прогулянку гірськими стежками та зустрівся з ведмедем.

Про це чоловік повідомив на своїй сторінці у Facebook, пише Суспільне Карпати.

Інцидент трапився 20 травня десь о 20:10, каже Сергій Сапіга.

"Пробігши болотяну полонинку і забігши в ліс в районі гори Мариш, на стежці я побачив велику темно-коричневу постать. Розуміючи, що то не Ума (собака — ред.), бо вона біжить позаду, і не якась велика собака, здогадуюся, що то ведмідь, який просто стоїть на стежці і дивиться на мене, але ще сумніваюся, бо вже добряче сутеніє. Збавляю темп і дістаю, ні — не гвинтівку, а свисток і починаю свистіти. На щастя, то темне волохате не побігло на мене, а розвернулося і почало втікати по стежці. Я, не перестаючи свистіти, почав переслідувати, дотримуючись безпечної, я так чогось подумав, відстані 15-20 метрів", — поділився подробицями зустрічі з твариною Сергій Сапіга.

Так чоловікові вдалося відлякати звіра та продовжити свою пробіжку. До слова, чоловік розповів, що свисток вдруге за місяць врятував його життя. На одній з пробіжок Сергій Сапіга зутрів вепра. Теж почав свистіти, і це відлякало кабана.

Мисливознавці Івано-Франківського обласного управління нагадують, що у травні-червні у ведмедів час "романтичних побачень".

"У пошуках своєї другої половинки вони можуть зустрітися з вами. Як закінчиться "ведмеже побачення", залежить від вас… Для того, щоб надалі розповідати друзям про свою зустріч з твариною, варто у похід прихопити дзвіночок або свисток, за допомогою яких зможете попередити звіра про свою присутність", — йдеться у повідомленні.

Недарма пастухи на полонинах використовують батіг зі шкіри, що своїм ляскотом нагадує постріл. Це також відлякує диких тварин.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: