• Головна
  • Новини
  • Війна в Україні може затягнутись на декілька місяців: у Білому домі повідомили про нові плани росії

05.04.2022, 08:55

Війна в Україні може затягнутись на декілька місяців: у Білому домі повідомили про нові плани росії

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що росія переходить до нового етапу війни в Україні, який може затягнутись на декілька місяців.

Про це Джейк Салліван розповів під час брифінгу у Білому домі, передають Букви.

За його словами, щоб приховати свої попередні військові невдачі в Україні, росія вирішила вдатись до нового етапу війни, який може продовжуватись ще декілька місяців.

Зокрема держава-окупант планує повністю захопити Донецьку та Луганську області. Власне для цього рф і вивела своїх солдатів із північних регіонів України. Скоріш за все ці війська будуть переведені на Донбас, де рф планує розгорнути додаткові батальйонні тактичні групи з десятками тисяч солдатів.

“Численні фактори вказують на те, що росія намагатиметься оточити та пересилити українських військових у східних регіонах України. Ми очікуємо, що командування рф перемістить сили з півночі України на Донбас. росія уже відходить з північних регіонів України, виводячи війська до білорусі, ймовірно готуючись до наступу на сході України”, – наголосив радник президента США Джо Байдена.

Салліван додав, що будь-який тактичний успіх на цих напрямках Кремль буде максимально поширювати, аби применшити свої невдачі в інших регіонах України.

Американський чиновник зауважив, що намагаючись захистити вже захоплені території у східних регіонах України, рф може спробувати розширити військову присутність за межами Донеччини та Луганщини. Приймі, додав Салліван, саме такими є поточні наміри кремля.

“росії не вдалось досягти попередніх цілей, оскільки на заваді їм стала сила українського народу та ЗСУ, а також розмір та ефективність допомоги, яку надають США разом зі своїми союзниками та партнерами”, – додав Салліван.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: