• Головна
  • Новини
  • Рада ухвалила важливе рішення щодо можливої мобілізації з 18 років

27.03.2024, 16:14

Рада ухвалила важливе рішення щодо можливої мобілізації з 18 років

Заява Федора Веніславського

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони відхилив пропозиції, за якими люди від 18 років не могли обирати час проходження базової військової підготовки, і в такий спосіб могли б бути мобілізовані. Про це заявив нардеп від партії Слуга народу Федір Веніславський у коментарі Liga.net.

Комітет відхилив пропозиції щодо проходження базової військової служби молодими людьми у віці від 18 до 24 років за їхнім вибором протягом будь-якого часу, крім часу воєнного стану.

У разі ухвалення цієї пропозиції, молоді люди віком від 18 років після проходження базової військової служби набули б статусу військовозобов'язаних і могли бути мобілізовані до ЗСУ під час воєнного стану.

Після відхилення пропозицій, тепер пропонується таке: молода людина у віці від 18 до 24 років самостійно обирає, коли їй пройти цю базову службу — у будь-який із цих років свого життя.

Веніславський зазначив, що якщо людина свідомо пішла на базову військову службу у 18−19 років, то після її проходження вона стає військовозобов'язаною і може бути мобілізована.

Якщо людина добровільно не пішла до 24 років на цю службу, то її призивають і направляють примусово на базову військову службу, і до 25 років вона стає військовозобов'язаною.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: