• Головна
  • Новини
  • Віцеспікер наполягає, аби Шмигаль презентував у Раді план виходу з карантину

30.04.2020, 14:33

Віцеспікер наполягає, аби Шмигаль презентував у Раді план виходу з карантину

Заступник Голови Верховної Ради Олена Кондратюк запропонувала запросити на позачергове засідання парламенту Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Про це вона заявила під час Погоджувальної ради парламенту 30 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нещодавно Кабінет міністрів представив поетапний план виходу з карантину, проте цей документ не обговорювався з Верховною Радою, з керівництвом парламенту, з депутатськими фракціями та групами, і з комітетами… Тому я прошу запросити на позачергове засідання Верховної Ради Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля: він має публічно презентувати народним депутатам і всьому українському суспільству пан пом’якшення карантинних заходів", – зазначила Кондратюк.

На її думку, у парламентаріїв "може бути багато запитань" про передумови та шляхи реалізації етапів цього плану, і вони мусять мати можливість їх поставити Прем’єр-міністру.

Водночас, Голова ВР Дмитро Разумков уточнив, що перелік питань позачергового засідання 30 квітня вже визначений.

"На наступне позачергове засідання, я впевнений, можна буде додати й інші питання, в тому числі й ініційоване вами. Я впевнений, що й урядовці готові будуть прийти, надати інформацію", – сказав спікер.

Нагадаємо, 24 квітня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оприлюднив план виходу з карантину в Україні, який складається з п’яти етапів.

Уряд з 12 березня запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Зокрема, було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське й міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення.

Спочатку карантин було запроваджено до 3 квітня, а потім продовжено до 24 квітня. А 22 квітня Кабмін продовжив карантин до 11 травня включно.

Із 28 березня Україна повністю закрила кордон для регулярного сполучення, зокрема авіаційного.

27 квітня представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан поінформував, що Кабінет міністрів планує протягом тижня представити деталізований план поетапного виходу з карантину.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: