• Головна
  • Новини
  • Ведучий "Світ навиворіт" йде на рекорд: 80 аеродромів за три дні

04.04.2019, 13:04

Ведучий "Світ навиворіт" йде на рекорд: 80 аеродромів за три дні

Завтра, 5 квітня, в Україні розпочнеться встановлення нового рекорду – за три дні команда тревел- шоу "Світ навиворіт" має намір облетіти всі українські аеродроми.

Відповідний допис у себе на ФБ-сторінці розмістив ведучий програми Дмитро Комаров.

"Якщо з погодою пощастить і все складеться добре, буде встановлений новий рекорд України: найбільша кількість відвіданих аеродромів на літаку за 3 дні. Заявка Національним реєстром рекордів вже прийнята. Ми давно до цього готувалися і я щасливий, що цей день наближається. Обожнюю такі пригоди", - поділився враженнями мандрівник.

Команда стартує 5 квітня з аеродрому в Коломиї на маленькому чотиримісному літачку і має намір облетіти практично по периметру всієї України.Окрім самого Комарова у встановленні рекорду візьмуть участь пілот Ігор Табанюк, незмінний оператор шоу "Світ навиворіт" Олександр Дмитрієв та другий пілот Андрій Блінов.

Втім, як заявив сам Дмитро Комаров, метою експедиції є не лише встановлення рекорду. Місія більш глобальна: привернути увагу до розвитку малої авіації.

"Мало хто знає, що робочих, сертифікованих маленьких аеродромів в Україні більше 80, і вони є не тільки у великих містах, а й в дуже маленьких. Тобто, дістатися можна практично куди завгодно. Ми хочемо показати, що є величезний потенціал для розвитку авіації загального призначення (або малої авіації). Хочемо, щоб держава звернула увагу і підтримала галузь. Мала авіація цілком може стати частиною транспортної інфраструктури країни і допомогти налагодити регіональне сполучення між містами (з нашими дорогами це явно не зашкодить", - зазначив ведучий.

Він також поділився досвідом мандрівок малими літачками у різних країнах світу: "У багатьох країнах це нормальна практика. Ми в експедиціях нерідко літаємо на авіамаршрутках там, де погані дороги або їх немає взагалі. Наприклад, з Танзанії на Занзібар я долетів на старенькій Цесні за 50 доларів. Тобто, стереотип, що це занадто дорого - лише стереотип. Експлуатація такого літака за ціною приблизно така ж, як великого позашляховика. У світі вже є чимало компаній, які не роблять величезних накруток,  а перевозять пасажирів в таких авіатаксі за адекватною ціною. Звичайно, це не тільки особисті польоти, а ще й медицина, рятувальні операції, сільське господарство, моніторинг охорони навколишнього середовища, контроль вирубки лісів. Потрібно просто знати і мати на увазі, що такі можливості є, і розвивати цю сферу".

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: