16.05.2019, 17:15

В Україні презентували обладнання для системи VAR

15 травня в Запоріжжі перед фінальним поєдинком Кубка України з футболу сезону-2018/19 було презентовано обладнання, необхідне для налагодження роботи системи VAR в Україні.

Після погодження і підписання меморандуму з ФІФА та ІФАБ розпочнеться його тестування й навчання арбітрів, які працюватимуть із системою VAR на матчах. Про це повідомив президент Федерації футболу України Андрій Павелко.

“Радий повідомити футбольній спільноті, що під час фіналу в Запоріжжі, як ми і обіцяли, було презентовано обладнання, яке використовуватиметься в роботі системи відеоповторів і допоможе мінімізувати кількість помилок арбітрів під час матчів.

Попереду в нас ще чимало процедур і погоджень, що входять до переліку вимог, виконання яких є обов’язковою умовою запуску VAR в Україні. Зокрема, це погодження і підписання відповідного меморандуму з ФІФА та ІФАБ, навчання арбітрів, тестування технології та обладнання та, знову ж таки, оцінка проведеної роботи з боку спеціалістів ФІФА та ІФАБ. Після завершення всіх цих етапів підготовки система VAR повноцінно запрацює на футбольних поєдинках у нашій країні”, — цитує Павелка прес-служба Федерації футболу України.

Нагадаємо, днями УЄФА підтвердив, що система відеодопомоги арбітрам (VAR) використовуватиметься під час фінального матчу Ліги Європи. Це буде перший матч в історії турніру із використанням технології VAR. Раніше система VAR була введена в матчі Ліги чемпіонів УЄФА з початком плей-офф нинішнього сезону.

Укрінформ

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: