• Головна
  • Новини
  • В Україні можуть повернути локдаун, якщо більшість областей будуть у «червоній» зоні - прем'єр

04.03.2021, 13:46

В Україні можуть повернути локдаун, якщо більшість областей будуть у «червоній» зоні - прем'єр

По всій Україні можуть запровадити локдаун через ситуацію з коронавірусом, якщо більшість областей опиняться у «червоній» зоні карантину.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив на пресконференції 4 березня, пише Громадське.

«Треба констатувати, що в Україні почалася третя хвиля коронавірусу. Вінницька, Закарпатська області у «помаранчевій» зоні, але вже на підході до жорстких обмежень. Коли більшість областей будуть у «червоній» зоні, доведеться повертатися до локдауну», — зазначив Шмигаль.

Водночас прем'єр додає, що йому дуже не хотілося б знову вводити національний локдаун. «Ми постараємося максимально управляти адаптивним карантином», — сказав він.

Якщо понад 65% ліжок у кожній області та загалом по Україні будуть заповнені хворими на COVID-19, уряд поверне локдаун. Шмигаль обіцяє попереджати про посилення обмежень завчасно.

Він також зазначив, що процес вакцинації проти коронавірусу не буде швидким: за його словами, у світі вакцинація триватиме щонайменше два роки, тому залишатиметься необхідність одягати маски, дотримуватися дистанції та дезінфікувати руки.

Який карантин в Україні зараз?

З 24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину. Регіони поділили на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зони, у яких карантинні обмеження залежать від епідемічної ситуації.

Міністерство охорони здоров'я 23 лютого оприлюднило перелік зон карантину. До «червоної» зони потрапила Івано-Франківська область. Червоний рівень там ввели із 26 лютого. Згодом у цій зоні опинилися ще дві області: Чернівецька потрапила до неї з понеділка, 1 березня. А в середу, 3 березня, у «червону» зону потрапила й Житомирська область.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: