23.06.2019, 12:36

В Україні дешевшають огірки

На українському ринку спостерігається надлишок огірка, що змушує виробників активно переглядати ціни у бік зниження.

Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit, - пише agroreview.com

За словами учасників ринку, дана ситуація обумовлена збільшенням пропозиції ґрунтового огірка, як з великих фермерських господарств, так і з літніх теплиць.

Сьогодні фермери пропонують огірок з літніх теплиць за ціною 5-6грн/кг($0,19-0,23/кг), що в середньому на 45% дешевше, ніж тижнем раніше.

В умовах, що склалися великі тепличні комбінати, незважаючи на невеликі збори, змушені були також переглянути ціни у бік зниження. Так, до кінця нинішнього тижня, продажі тепличного огірка велися по 7-10грн/кг($0,27-0,38/кг), що в середньому 29% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня.

Таку ситуацію гравці ринку пояснюють кількома чинниками. По-перше, пропозиція огірків із плівкових теплиць і відкритого грунту продовжує збільшуватися, що вкрай негативно позначається на темпах збуту даної продукції. У той же час, великі комбінати зачищають теплиці і часто пропонують до продажу некондиційну продукцію.

Тим не менш, необхідно відзначити, що, незважаючи на цінове зниження, сьогодні тепличний огірок в Україні коштує в середньому в 2,4 рази дорожче, ніж в аналогічний період 2018 року. У той же час, ціни на продукцію із плівкових теплиць в середньому в 2,2 рази вище торішніх.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: