• Головна
  • Новини
  • Укрзалізниця просить не зупиняти поїзди та електрички на карантин

19.10.2020, 19:55

Укрзалізниця просить не зупиняти поїзди та електрички на карантин

В "Укрзалізниці" заявили, що виступають за максимальне збереження пасажирського руху в умовах карантину - у компанії підкреслюють, що зупинка пасажирського залізничного сполучення призведе до "вкрай негативних наслідків" для національної економіки.

Про це йдеться у заяві Укрзалізниці, розміщеній на сторінці установи у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Укрзалізниця виступає за максимальне збереження пасажирського руху в умовах карантину”, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, в установі уточнили, що до Укрзалізниці щодня надходять тисячі звернень від стурбованих пасажирів щодо обмеження залізничного сполучення в окремих регіонах у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації.

“Тож ми чітко пояснюємо нашу позицію: Обмеження приміського й далекого пасажирського сполучення негативно впливає на епідемічну ситуацію в Україні. За відсутності поїздів сотні тисяч людей будуть вимушені щоденно обирати для своїх подорожей автотранспорт, зокрема маршрутки”, - зазначається у повідомленні.

В Укрзалізниці відмітили, що у більшості випадків маршрутні перевізники, “на відміну від залізничних, не дотримуються належних протиепідемічних заходів; натомість Укрзалізниця суворо дотримується усіх протиепідемічних заходів”.

Також наголошується, що обмеження пасажирських перевезень може значно погіршити фінансовий стан Укрзалізниці та призвести до неможливості виконання соціальних зобов’язань перед залізничниками. В Укрзалізниці пояснили, що тоді компанія буде вимушена відправити в простій більше 25 тисяч залізничників, які задіяні в організації пасажирських перевезень.

“Зупинка пасажирського залізничного сполучення призведе до вкрай негативних наслідків для національної економіки, адже значно погіршиться мобільність населення”, - підкреслюють в установі.

Також відмічається, що досвід інших європейських країн, які посилюють карантинні обмеження, як правило, обмеження жодним чином не стосуються роботи транспорту.

 

В установі зазначили, що Укрзалізниця буде суворо дотримуватися всіх рекомендацій та рішень, прийнятих КМУ та Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо пасажирського залізничного сполучення, “але, в свою чергу, сподіваємося, що це рішення буде державницьким та виваженим”.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: