• Головна
  • Новини
  • Українці отримали компенсацію за подорожчання електроенергії

17.02.2021, 14:40

Українці отримали компенсацію за подорожчання електроенергії

На виплату тимчасових компенсацій за скасування пільгового тарифу на опалення електроенергією в січні було направлено 322,1 млн гривень.

В Україні понад 571 тисяча споживачів отримали компенсацію за подорожчання електроенергії в розмірі 563,5 гривні кожен. Про це напередодні повідомило Міністерство соціальної політики, передає Кореспондент.

Зазначено, що на виплату компенсацій в січні було направлено 322,1 млн гривень. Таким чином, Мінсоцполітики тимчасово (до кінця опалювального сезону) компенсує скасування пільгового тарифу на опалення електроенергією.

"Було швидко напрацьовано механізм введення компенсаційних виплат, коли оплата йде не домогосподарству, а постачальнику. Власне, цей механізм був введений до кінця опалювального періоду, як короткостроковий алгоритм підтримки в період опалювального сезону", - пояснив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

Крім того, як і раніше працює механізм компенсації витрат на комуналку у вигляді субсидій. Зараз їх отримує 3 млн сімей. Для них витрати на комуналку навіть після підвищення тарифів не зросли. Якщо вони витрачають в межах нормативу, то платять лише певний відсоток від своїх доходів (від 10% до 20%), решта компенсується грошима платників податків.

Нагадаємо, з 1 січня в Україні скасували пільгові тарифи на електрику, в тому числі і за перші 100 кВт-год. Також було підраховано, на скільки зросте платіжка за світло.

У свою чергу Міненерго пояснило підвищення цін на електрику. Виявилося, пільгові тарифи скасували, аби уникнути стрімкого зростання цін з січня.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: