• Головна
  • Новини
  • Україна вперше відкриє національний стенд на The London Book Fair

12.03.2019, 10:40

Україна вперше відкриє національний стенд на The London Book Fair

Україна вперше відкриє національний стенд на 48-му Лондонському книжковому ярмарку 12 березня.

Про це повідомив Укрінформ з посиланням на на сайт Посольства України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії. 

"Україна вперше братиме участь у ярмарку після візиту його директорки Джекс Томас до Києва та успішних переговорів із організаторами", - йдеться у повідомленні.

Відкриття національного стенду відвідають українські високопосадовці з міністром культури України Євгеном Нищуком.

Головними гостями з України у Лондоні стануть художники Романа Романишин та Андрій Лесів — арт-студія “Аґрафка”, переможці премії Bologna Ragazzi Award 2018. Їхні роботи покажуть у “Галереї ілюстраторів”, де експонуються найкращі мистецькі твори світових книжкових ілюстраторів.

Книжку “Аґрафки” під назвою “Stars and Poppy Seeds” у 2019 році опублікувало британське видавництво “Tate”. Ілюстрації до неї стануть візуальною основою національного стенду.

Про український книжковий ринок міжнародній спільноті розповість Антон Мартинов — співвласник видавництва “Наш Формат”. Він зверне увагу на особливості книговидання в Україні та про розвиток українського ринку в умовах соціальної турбулентності. Захід відбудеться 12 березня, початок о 16:00.

На Лондонському книжковому ярмарку Україну представлять 12 видавництв: А-ба-ба-га-ла-ма-га, Видавництво Старого Лева, Наш Формат, Астра, BOOK CHEF, Фонтан казок, Каламар, КМ-Букс, Magenta, Nebo BookLab, Ранок, Самміт-книга. Крім того, свої книжки на стенді покаже Інститут національної пам’яті та організація “Українсько-єврейська зустріч”, буде презентовано англомовну книгу-мандріку Україної від видавництва Книголав.

Організатором національного стенду виступає команда Українського інституту книги.

Як відомо, Лондонський ярмарок  — одна з найбільш масштабних міжнародних бізнес-подій книжкового світу, майданчик для переговорів, купівлі прав та демонстрації видавничих досягнень країн. Цього року він триватиме три дні — з 12 до 14 березня.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: