10.12.2019, 18:26

Україна виявилася лідером з дешевизни Інтернету

Найбільше за Інтернет зі швидкістю 100 Мбіт / с платять жителі ПАР - у середньому $ 87 на місяць.

Дослідники проаналізували прайс-листи 233 найбільших постачальників безлімітного домашнього оптоволоконного Інтернету в 62 країнах світу, повідомляє Кореспондент з посиланням на Picodi.

Середня швидкість дротового Інтернету у світі на грудень 2019 року становить 70 Мбіт / с. Найбільш часто провайдери пропонують (у 55 із 62 країн) швидкість у 100 Мбіт / с. Вона дозволяє вільно переглядати сайти на кількох пристроях одночасно і дивитися потокове відео з роздільною здатністю до 4K (UHD).

Однак для деяких країн 100 Мбіт / с - це низька швидкість. У Польщі і Румунії мінімальний канал - 150 Мбіт / с, у Франції - 200 Мбіт / с, у Сінгапурі - 500 Мбіт / с.

Найбільше за Інтернет зі швидкістю 100 Мбіт / с платять жителі ПАР - у середньому $ 87 на місяць. Приблизно $ 69 щомісяця за таке підключення віддають жителі Ісландії та Норвегії. Дешеві 100 Мбіт / с у Молдові - $ 9,66 на місяць і Росії - $ 7,68 на місяць. Україна виявилася лідером за дешевизною - $ 6,19 на місяць.

Із 62 проаналізованих країн у 25 регіонах, як Австралія, Бразилія, Німеччина, Швейцарія, Чилі, Італія, Португалія, США і ПАР, за $ 20 можна підключитися до безлімітного дротового Інтернету.

У 24 із 44 країн, де провайдери пропонують тариф 1 Гбіт / с, щомісячна вартість такого підключення перевищує $ 50. Найбільш дорогими в цьому плані є Австрія та Австралія з цінами $ 220 і $ 231 в місяць відповідно.

Швидкісний Інтернет 1 Гбіт / с, дешевший, ніж $ 20, можна знайти в Україні, Угорщині, Індії, Молдавії і Латвії. Найдешевший високошвидкісний Інтернет доступний в Румунії за ціною всього $ 8,84 за місяць.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив про плани Кабміну вже до кінця поточного року перевірити якість Інтернету у всіх соціальних об'єктах.

Раніше міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що рівень покриття України Інтернетом доходить до 70%.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: