• Головна
  • Новини
  • На Львівщині відкрили Дні безпечного інтернету зі #stop_sexтинг

09.12.2021, 18:41

На Львівщині відкрили Дні безпечного інтернету зі #stop_sexтинг

96% дітей у віці 10-17 років постійно користуються інтернетом, з них третина проводить в мережі до 5 годин щодня. Втім убезпечити їх від кіберризиків та небезпек тут вкрай важко.

Освітній проєкт #stop_sexтинг за підтримки Київстар та посольства Великої Британії в Україні розпочав всеукраїнську освітню кампанію “Рік безпечного інтернету”.

Cьогодні, 9 грудня 2021 року, в Центрі Митрополита Андрея Шептицького УКУ відбулася прес-дискусія щодо анонсування комплексу  подій, спрямованих на навчання дітей, батьків та спеціалістів безпечній поведінці в інтернеті та запобігання випадкам сексуального насильства в цифровому середовищі.

Учасниками події були:

  • Олександр Сергійович Кулепін, заступник голови Львівської ОДА
  • Валентина Ярославівна Загрева, начальник управління Державної служби якості освіти у Львівській області
  • Христина Шабат, керівниця Центру гідності дитини УКУ.

Модератор прес-дискусії Анастасія Дьякова, засновник освітнього проєкту #stop_sexтинг, авторка першої в Україні книги для батьків про безпеку дітей в інтернеті, наголосила, що в Україні 40% дітей в старшій школі отримували в Інтернеті запити про свої інтимні частини тіла, кожна п’ята дитина у цьому віці отримувала запити на надсилання своїх оголених фото. При тому 73% дітей ніколи не розкажуть дорослим про те, що з ними сталося в Інтернеті.

«Проблема безпеки в інтернеті вкрай актуальна. Використання Інтернет-ресурсів – один із інструментів для навчання, однак він може створювати серйозні ризики для здобувачів освітим, якщо не дбати про безпечний доступ до мережі та не дотримуватись правил користування нею. Інколи школярі не можуть правильно зреагувати на матеріали з мережі з різних причин. Робота у цьому напрямку для вчителів, батьків, адміністрації школи дуже важлива.

Щоб уникнути таких ризиків заклад освіти має сформувати власну політику щодо безпечного користування мережею Інтернет», - зазначила Валентина Загрева, начальниця управління Державної служби якості освіти у Львівській області.

З 9 грудня до 22 грудня в області відбудеться низка заходів, зокрема:

  • Освітня виставка-квест  з використанням сучасних технологій (віртуальної реальності) у публічному місці. Виставка “(Не)дитячі онлайн-стосунки” відбудеться для дітей, підлітків та батьків, які хочуть більше зрозуміти онлайн-реальність дітей.

10 – 18 грудня з 10:00 до 17:00 (сб, нд - вихідні) у Центрі Митрополита Андрея Шептицького УКУ, аудиторія 127 (вул. Козельницька 2а)

  • За підтримки управління Державної служби якості освіти у Львівській області відбудеться міжсекторальна конференція для вчителів, поліції та соціальних працівників області.

15 грудня о 14:00.

  • Проведення уроків щодо безпеки в інтернеті у навчальних закладах регіону, у тому числі нового уроку «(Не)дитячі стосунки online» за мотивами виставки-квесту у версії для комп’ютерів.

Довідка.

#stop_sexтинг - найбільший в Україні освітній проєкт щодо захисту дітей в інтернеті. Отримав премію Глобального договору ООН та загалом навчив більше ніж півмільйона дітей та батьків безпеці в інтернеті. Консультаційна лінію щодо безпеки дітей в інтернеті 1545.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: