24.02.2020, 23:54

Україна отримала майже тисячу тестів на коронавірус

Наразі в Україні використовували три тест-системи - всі виявилися негативними. Незабаром ними перевірять всіх, хто знаходиться в обсервації.

Всесвітня організація охорони здоров'я передала Україні 30 наборів реагентів для тестування на коронавірус COVID-19 у вірусологічній референс-лабораторії Центру громадського здоров'я, повідомляє Міністерство охорони здоров'я в понеділок, 24 лютого, пише Кореспондент.

Відзначається, що набори містять, приблизно, 3 тисячі реакцій, чого достатньо для дослідження на захворювання понад 950 осіб.

"У всьому європейському регіоні посилено заходи з тестування: ВООЗ ввела механізм передачі клінічних зразків пацієнтів (тих, які відповідають епідеміологічному визначенню підозри на інфікування COVID-19) в міжнародні референс-лабораторії. Наразі в європейському регіоні працюють шість міжнародних лабораторій для виявлення і перевірки на новий коронавірус", - повідомляє МОЗ.

Як розповів LB.ua в.о. глави Центру громадського здоров'я Ігор Кузин, раніше Україна також закупила тест-систему на 90 зразків, її використовували для трьох випробувань (жоден випадок коронавірусу не підтвердився). Таким чином, в наявності залишилося ще 987 тестів.

"Найближчим часом ми будемо робити дослідження тим, хто знаходиться на обсервації, тобто буде мінус 105 тестів. 882 залишиться. У тому випадку, якщо не буде потреби в додаткових дослідженнях. Але в будь-якому випадку, цього достатньо, щоб здійснювати діагностику на центральному рівні. Крім того, ми плануємо відправити частину тестів у районні лабораторії, щоб зменшити витрати часу на доставку зразків для проведення тестування", - розповів Кузин.

Він також повідомив, що зараз на етапі розробки знаходяться тест-системи двох вітчизняних виробників.

Система, яку передала Україні ВООЗ - французько-німецька. А перші 90 тестів - німецькі.

Раніше в Китаї заявили, що розробили вакцину, яка показала ефективність проти коронавірусу. Але ще потрібні подальші перевірки та доопрацювання.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: