09.12.2019, 16:32

У холодну пору у Львові вимирають безхатьки

Сьогодні, 9 грудня, уЛьвові на пл. Двірцевій, що біля Головного залізничного вокзалу, просто на лавоці у тутешньому скверику виявили труп чоловік, що був віком близько 50 років. За зовнішніми ознаками, скоріш за все, помер безхатько.

Слідів насильницької смерті не виявлено.

"Заснув на лавочці і помер. На місці події присутні патрульні, чекають спецтранспорт. За попередньою інформацією, у стані алелкогольного спяніння заснув  і помер", - написав у ФБ депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич, який, власне, про це і повідомив.

Додамо, що взимку, у Львові значно зростають випадки, коли вмирають безхатьки.

Зокрема, 21 листопада сесія Львівської міської ради прийняла ухвали «Про затвердження Програми відшкодування витрат на поховання померлих самотніх громадян, осіб без певного місця проживання, громадян, від поховання яких відмовилися рідні, знайдених невпізнаних трупів на 2020−2022 роки».

Середньорічна кількість померлих у Львові становить 7000 осіб, з них 4000 померлих захоронюють на цвинтарях міста. З них – приблизно 110 померлих
або 3 % від усіх похованих на цвинтарях м. Львова – це самотні громадяни, особи без певного місця проживання, громадяни, від поховання яких відмовилися рідні, знайдені невпізнаних трупи, поховання яких здійснюється за кошти міського бюджету м. Львова.

Відповідальним за виконання Програми є Львівське комунальне підприємство “Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг“ та департамент житлового господарства та інфраструктури.

Фінансове забезпечення Програми здійснюється за рахунок коштів загального фонду міського бюджету м. Львова та інших джерел, не заборонених
законодавством України. Не передбачається отримання будь- якого доходу, а лише покриття передбачених витрат.

  

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: