27.11.2021, 08:55

У Львіві від коронавірусу вакцинували 75 безхатьків

Вчора впродовж дня у Центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб, що на вул. Кирилівській, 3а, діяв мобільний пункт щеплення. Тут всі охочі могли вакцинуватись від covid. Щеплення отримали 75 осіб.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міськради.

Вакцинували мобільні бригади усіма наявними видами вакцин. Перед щепленням медики проводили обстеження й надавали медичні пам‘ятки про можливість звернутися до поліклініки чи лікарні за умови виникнення побічних ефектів. Отримати щеплення можна було й за відсутності документів, що посвідчують особу.

«Ідея вакцинації людей, які не мають постійного житла, виникла у громадських організацій, і був такий запит від цієї категорії людей. Тому ми спільно прийняли рішення організувати це, оскільки таким людям дуже часто складно прийти в будь-який пункт вакцинації і скористатися цією можливістю. Протягом тижня ми роздавали пам’ятки – інформаційні листівки, повідомляючи про таку можливість. Вакцина є доступною для всіх мешканців, без винятку», - зазначив в.о. директора департаменту гуманітарної політики Євген Бойко.

Пункт щеплення організували саме в Центрі обліку та нічного перебування бездомних, оскільки про цю установу знають більшість безхатченків, і тут є всі можливості для належної роботи такого пункту (зокрема й велике приміщення).

Кожен із вакцинованих отримав від лікаря довідку про імунізацію, де зазначено також те, якою вакциною щеплено і коли потрібно вакцинуватися вдруге.

До слова, загалом по місту є близько 500 осіб без постійного місця проживання.

Зазначимо, у Львові першою дозою вакцини від коронавірусу щеплено близько 65% мешканців, обома дозами – близько 50%. Щоденно по місту діють пункти вакцинації, тож усі охочі можуть отримати щеплення у будь-який зручний для них день. 

Довідка

Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян є бюджетною установою управління соціального захисту Львівської міської ради, і надає різні види соціальних послуг громадянам, які опинились на «вулиці». Зокрема, веде первинний облік бездомних громадян, видає посвідчення про взяття на облік і тимчасову прописку, сприяє реєстрації переважного місцезнаходження, здійснює соціальне патрулювання, надає інформаційні, правові та консультаційні послуги, сприяє у відновленні документів, майнових і житлових прав. 

У період карантину Центр перейшов на цілодобовий графік роботи. Протягом 10 місяців поточного року послугами відділення нічного перебування скористалися 134 особи, з яких 19 жінок і 115 чоловіків. Соціальні працівники Центру, у співпраці з благодійними та громадськими організаціями, регулярно здійснюють соціальне патрулювання з метою виявлення бездомних осіб та інформування їх про доступні послуги.

З настанням холодів, Центр особливо потребує теплого одягу: курток, взуття, светрів, штанів білизни, особливо чоловічих. Працівники Центру звертаються до небайдужих мешканців міста з проханням пожертвувати теплий одяг та, за потреби, надавати соціально незахищеним особам інформацію про діяльність Центру.

Повідомити про місцезнаходження бездомних осіб можна також за стаціонарним номером телефону: (032)-233-14-79 у робочі дні з 09:00 до 18:00.

Одяг можна приносити у Центр із понеділка до неділі із 09:00 до 22:00.

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: