22.05.2019, 19:58

У сирійському Ідлібі почалися важкі бої

Бойовики запустили 17 ракет по російській авіабазі Хмеймім. Стверджується, що вісім ракет до бази не долетіли, а інші були знищені силами ППО.

Бойовики угруповання Джабхат ан-Нусра ввечері у вівторок почали масовані атаки на урядові війська Сирії в зоні деескалації Ідліб з використанням бронетехніки, реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) і "джихад-мобілів". Про це повідомляє РІА Новости з посиланням на інформацію Міноборони РФ у середу, 22 травня.

Стверджується, що вранці сирійська армія відбила вже три атаки на населений пункт Кафр-Нбуда, у яких брали участь 200 бойовиків, чотири БМП, близько 30 пікапів з крупнокаліберними кулеметами і два автомобілі з вибухівкою.

Одночасно з боку населеного пункту Сахрія були здійснені дві спроби прориву оборони урядових військ у районі Ель-Хайрата.

Ці атаки терористів відбито. Урядові сили утримують займані позиції - заявили в Міноборони РФ.

За даними російських військових, під час боїв армія Сирії знищила понад 150 бойовиків, три танки, 24 пікапи з крупнокаліберними кулеметами і два "джихад-мобілі".

Окрім того, бойовики запустили 17 ракет по російській авіабазі Хмеймім. Стверджується, що вісім ракет до бази не долетіли, а інші були знищені силами російської ППО.

Раніше повідомлялося, що протягом тижня понад 150 тисяч людей втекли з провінцій Ідліб і Алеппо, рятуючись від бойових дій. Ці дані навів Девід Свансон, представник Управління ООН з гуманітарних питань.

Кореспондент

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: