• Головна
  • Новини
  • У силовому порядку стягувати гроші з «Приватбанку» не будуть

16.04.2020, 19:35

У силовому порядку стягувати гроші з «Приватбанку» не будуть

У Міністерстві юстиції роз'яснили, що в силовому порядку стягувати гроші з "Приватбанку" на користь компаній братів Суркісів не будуть.

Про це повідомляє прес-служба міністерства в Facebook, пишуть Букви.

“На підставі заяви ПАТ “КБ “ПРИВАТБАНК”, поданої у 2019 році, державний виконавець звернувся до суду щодо роз’яснення ухвали про забезпечення позову. Відповідне роз’яснення було надано і в подальшому було оскаржено до Апеляційного суду м.Києва, який відмовив у задоволенні апеляційної скарги. Однак, клопотання надати роз’яснення судового рішення і подальші скарги не змінили і не могли змінити ухвали, винесені у 2017 році. Закон не дозволяє «роз’ясненню» скасувати дію судового рішення, винесеного три роки тому”, – йдеться в повідомленні.

У міністерстві також повідомляють, що Мін’юст не буде “стягувати мільярди з Приватбанку”, оскільки рішення про стягування грошей не було і немає.

“Такий розвиток подій буде можливим тільки в тому випадку, якщо офшорні компанії подадуть позови до суду про стягування грошей і отримають судове рішення, які підлягає примусовому виконанню”, – сказано в повідомленні.

Водночас раніше повідомлялося, що Київський апеляційний суд залишив в силі рішення Печерського суду щодо стягнення 7 мільярдів гривень на користь компаній братів Суркісів з “Приватбанку”.

Нагадаємо, “ПриватБанк” був націоналізований у  грудні 2016 року. У квітні 2019 року Окружний адміністративний суд Києва визнав націоналізацію незаконною. Після НБУ, Мінфін та “ПриватБанк” подали апеляцію на це рішення.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: