• Головна
  • Новини
  • ВАКС дозволив заочне розслідування щодо ексголови правління «ПриватБанку»

28.10.2021, 14:22

ВАКС дозволив заочне розслідування щодо ексголови правління «ПриватБанку»

28 жовтня 2021 року слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання детектива #НАБУ, погодженого прокурором САП, про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia) щодо колишнього голови правління ПАТ КБ «ПриватБанк.

Про це повідомила пресслужба САП.

Як вже повідомлялось, в ході слідства встановлено, що у грудні 2016 року, за день до визнання «ПриватБанку» неплатоспроможним, голова правління спільно з іншими особами на підставі неправдивих документів виплатив коштом банку понад 136,89 млн гривень на користь страхової компанії, пов'язаної з «ПриватБанком».

Окрім цього, вказана особа підозрюється у розтраті грошових коштів банку в переддень його націоналізації в особливо великому розмірі шляхом незаконного списання зобов’язань компаній-нерезидентів за рахунок коштів «Приватбанку», організації незаконної та документально не обґрунтованої заміни боржника на підконтрольну та пов’язану «Приватбанком» компанію для подальшої неможливості стягнення коштів на користь банку та прикритті вчиненого злочину. Загальна сума збитків у цьому епізоді сягає 314 901 825,8 дол. США, що згідно з офіційним курсом Національного банку України станом на 16.12.2016 складає 8 281 448 814,81 гривень.

Зауважимо, вказане рішення суду надасть можливість завершити досудове розслідування щодо підозрюваного, який переховується від слідства за межами території України.

Вказане рішення Вищого антикорупційного суду оскарженню не підлягає.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: