• Головна
  • Новини
  • У посольстві США відреагували на вироки у справі Гандзюк

07.06.2019, 23:11

У посольстві США відреагували на вироки у справі Гандзюк

У посольстві США заявили, що сподіваються на притягнення до відповідальності всіх причетних до вбивства радниці міського голови Херсона, активістки Катерини Гандзюк.

Про це йдеться в повідомленні диппредставництва у Twitter, передає Громадське.

«Катерина Гандзюк, її рідні та друзі заслуговують на правосуддя. Ми продовжуємо уважно стежити за судовим процесом і сподіваємося, що всі замовники вбивства Катерини Гандзюк будуть швидко притягнуті до відповідальності», — наголлосили у посольстві.

Раніше повідомлялось, що Покровський районний суд Дніпропетровської області затвердив угоди зі слідством п’ятьох фігурантів справи вбивства Гандзюк — Сергія Торбіна, Микити Грабчука, Віктора Горбунова, В’ячеслава Вишневського, Володимира Васяновича.

Фігуранти справи отримали від 3 до 6,5 років ув’язнення.

Організатор нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк Сергій Торбін визнав себе виннимпісля угоди зі слідством і погодився на 6,5 років в’язниці.

24 травня Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що не виключає появи нових підозрюваних в справі Гандзюк з числа причетних посадовців. Тоді голова Херсонської облради Владислав Мангер, якому змінили підозру із «замовлення вбивства» активістки Катерини Ганзюк на «замовлення нападу», заявив, що пройшов перевірку на поліграфі. У Генпрокуратурі заявили, що не братимуть до уваги висновків опитування Мангера на поліграфі.

ГПУ направила до суду обвинувальний акт стосовно п’яти людей, яких обвинувачують у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень Гандзюк, що спричинили її смерть.

23 квітня стало відомо, що підозрюваному в організації вбивства Катерини Гандзюк — Сергію Торбіну та чотирьом іншим ймовірним виконавцям убивства активістки «пом’якшили» підозру: тепер їх звинувачують в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, а не у «вбивстві». У ГПУ пояснили, що зробили це, бо фігуранти справи пішли на угоду зі слідством.

17 квітня стало відомо, що прокуратура змінила підозру ще одному фігуранту справи Гандзюк — екс-помічнику нардепа Ігорю Павловському. Замість організації вбивства його звинуватили у замовчуванні (частина 1 статті 396 Кримінального кодексу). Ця стаття також передбачає «пом’якшення» покарання.

31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на радницю міськголови Херсона кислоту. Катерина Гандзюк потрапила дореанімаційного відділення. 4 листопада Катерина Гандзюк померлау лікарні. Херсонську активістку, а також радницю міського голови Катерину Гандзюк 31 липня облили кислотою. Вона виконувала обов'язки керівника справами виконавчого комітету Херсонської міської ради. Жінка з опіками потрапила в реанімацію. 4 листопада Катерина Гандзюк померла в лікарні. Активісти та знайомі повідомили, що вона померла від розриву тромбу.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: