• Головна
  • Новини
  • Венедіктова: У справі Гандзюк оголосили 18 підозр, більшість обвинувачених - за ґратами

04.11.2021, 17:22

Венедіктова: У справі Гандзюк оголосили 18 підозр, більшість обвинувачених - за ґратами

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова у річницю смерті активістки Катерини Гандзюк поінформувала, що правоохоронці у справі за фактом її убивства оголосили 18 підозр і направили до суду 9 обвинувальних актів.

Як передає Укрінформ, про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"4 листопада 2018 року померла від тяжких травм після облиття сірчаною кислотою Катерина Гандзюк. Обвинувачені в організації та замовленні нападу на неї наразі на лаві підсудних. Колишній голова та помічник депутата Херсонської обласної ради за клопотанням прокурора перебувають під вартою", – зазначила вона.

За словам генпрокурора, наразі до позбавлення волі засуджено п’ятьох безпосередніх виконавців нападу на Гандзюк. А вироком Приморського районного суду також засуджено особу, яка вчинила приховування цього злочину.

"Загалом в ході розслідування нападу на Катерину Гандзюк та пов’язаних із ним злочинів повідомлено про підозру 18 особам. До суду скеровано 9 кримінальних проваджень, більшість із яких уже розглянуто судами з винесенням обвинувальних вироків", – поінформувала Венедіктова.

Зокрема, уточнила вона, до суду скеровано кримінальне провадження щодо 5 осіб, які із застосуванням насильства у травні 2018 року вчинили масові заворушення поблизу Олешківської РДА Херсонської області з метою перешкоджання її роботі.

Також викрито організовано групу осіб, які у березні 2016 року на території Херсонської області незаконно заволоділи майном підприємства з іноземними інвестиціями. Двох учасників цієї групи засуджено, кримінальне провадження щодо одного – на розгляді суду, та один учасник групи перебуває у міжнародному розшуку.

Нагадаємо, громадську активістку, в.о. керівника справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій, але 4 листопада того ж року померла.

6 червня 2019 року п'ятеро безпосередніх виконавців нападу були засуджені на терміни від 3 до 6,5 року позбавлення волі.

У липні 2020 року прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера і експомічника депутата Херсонської облради Олексія Левіна за організацію нападу на Гандзюк.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: