19.08.2019, 16:20

У кабінеті заступника Луценка виявили прослушку

Прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган повідомила, що у службовому кабінеті заступника глави ГПУ Анжели Стрижевської були виявлені прослуховуючі спецзасоби.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook Cарган.

За її словами, прослушку виявили у суботу, 17 серпня.

"У суботу у службовому кабінеті заступника генерального прокурора було виявлено несанкціоновані прослуховуючі спецзасоби. На місце була викликана слідчо-оперативна група СБУ, яка зафіксувала даний факт. Ми пов’язуємо це із тим, що саме цей заступник - Анжела Стрижевська - є керівником прокурора, який підтримує адмінпротокол по А. Ситнику", - підкреслюється у повідомленні.

Сарган підкреслила, що для санкціонованого прослуховування кабінету одного з керівників ГПУ необхідний дозвіл або від заступника глави ГПУ або від самого генпрокурора.

"Відповідно, у даному випадку мав би бути дозвіл від керівника САП - заступника генпрокурора. Натомість жоден із заступників ГПУ, генпрокурор чи керівник САП таку "прослушку" не санкціонували. За фактом виявлення несанкціонованої "прослушки" в кабінеті заступника генпрокурора СБУ було зареєстроване кримінальне провадження", - додала прес-секретар глави ГПУ.

Вона додала, що у вівторок, 20 серпня, о 9.00 у Сарненському суді Рівненської області відбудеться чергове засідання по розгляду адміністративного протоколу, пов’язаному із корупцією, складеного на директора НАБУ Артема Ситника через порушення ним обмежень при одержанні подарунків, а саме відпочинку на одній із мисливських баз у Рівненській області.

"Завтра суд має заслухати як свідків сторони обвинувачення, так і свідків сторони захисту. Сам А. Ситник має бути присутнім у приміщенні Солом’янського райсуду м. Києва (вул. М.Кривоноса, 25) для відеоконференції із Сарненським судом", - написала Сарган.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: