• Головна
  • Новини
  • Офіс генпрокурора має декілька відкритих кримінальних справ стосовно «Нафтогазу» — Венедіктова

18.02.2021, 14:10

Офіс генпрокурора має декілька відкритих кримінальних справ стосовно «Нафтогазу» — Венедіктова

Правоохоронці Офісу генерального прокурора мають декілька відкритих кримінальних справ щодо НАК «Нафтогаз України». Зокрема, стосовно його аудиту Державною аудиторською службою.

Про це заявила генпрокурорка Ірина Венедіктова під час звіту у парламенті, пише Громадське.

«Слідство у нас триває. Ці справи для нас не є якимись невідомими. Вони заслуховуються раз на два тижні», — переконує очільниця правоохоронного органу.

Вона наголосила, що Офіс генпрокурора повідомить про все на своєму сайті одразу ж після того, як правоохоронці «вийдуть на конкретні результати».

Про який аудит йдеться?

Держаудитслужба у жовтні 2020 року виявила у діяльності «Нафтогазу» у 2018-2019 роках порушення, які призвели до втрат на 75,5 млрд грн. А Офіс платників податків виявив порушення в «Укртрансгазі», які призвели до заниження сплачених «Нафтогазом» дивідендів на 35,2 млрд грн. 

Через це Міненерго пропонує замінити керівництво НАК «Нафтогаз України», припинити контракти з членами Наглядової ради компанії та провести конкурси на звільнені посади. Також пропонується провести аудит ефективності компанії та всіх підприємств «Групи Нафтогаз» через «значну кількість порушень та необхідність всебічного їх дослідження».

Після цього голова правління Андрій Коболєв заявив, що проти керівництва Нафтогазу вже відкрили кримінальну справу, стосується вона менеджменту компанії. Він каже, що у компанії це сприймають як «дуже наполегливе запрошення до публічної дискусії».

«Ми готові це запрошення прийняти. Нам немає чого приховувати. І щодо державного аудиту, щодо резерву боргів, і щодо всіх інших питань — ми абсолютно відкриті», — запевняє він.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: