• Головна
  • Новини
  • У Верховній Раді теж запроваджено карантин: тільки свої

13.03.2020, 10:50

У Верховній Раді теж запроваджено карантин: тільки свої

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков через введення в Україні карантину обмежив доступ до будівлі парламенту всім, окрім нардепів та помічників.

Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради.

Так, у розпорядженні Голови ВР вказано про тимчасове, до 3 квітня 2020 року обмеження допуску до адміністративних будинків, споруд і службових приміщень Верховної Ради усіх осіб, крім народних депутатів України, працівників Апарату ВР, помічників-консультантів народних депутатів, які працюють за строковим трудовим договором на постійній основі.

“На часткове виключення пункту 1 цього розпорядження дозволити присутність у Верховній Раді України за окремою акредитацією журналістів і технічних працівників засобів масової інформації виключно в пресцентрі на третьому поверсі будинку Верховної Ради України по вулиці Грушевського, 5”, - йдеться у розпорядженні.

Головам комітетів, тимчасових спеціальних і слідчих комісії ВР доручено проводити засідання цих органів парламенту виключно в адмінбудівлях Верховної Ради.

Розпорядженням також встановлюється, що посадовці, науковці, експерти, фахівці-практики чи представники громадськості, запрошені на засідання комітетів ВР, тимчасових спеціальних чи слідчих комісій, братимуть участь у таких засіданнях у режимі відеоконференції, без безпосереднього допуску до адміністративних будинків, споруд і службових приміщень Верховної Ради.

Згідно з розпорядженням, буде продовжено опрацювання письмових чи електронних звернень громадян, однак до 3 квітня 2020 року буде призупинено особистий прийом громадян народними депутатами в адмінбудинках Ради.

Крім того, до 3 квітня мають бути скасовані службові відрядження в межах України посадовців Верховної Ради, Апарату ВР, депутатів та їх помічників.

На період встановленого в Україні карантину заплановані міжнародні контакти посадовців Ради та народних депутатів мають здійснюватися за допомогою електронних засобів комунікації.

Депутатам також рекомендується обмежити кількість публічних зустрічей з великою кількістю громадян, а у разі необхідності проводити такі зустрічі за умови виконання протиепідемічних заходів, передбачених законодавством.

Нагадаємо, із 12 березня в Україні запроваджується тритижневий карантин у навчальних закладах та низка інших заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції Covid-19.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: