• Головна
  • Новини
  • На Сихові 3-місячне немовля не може потрапити до ортопеда - черга 3 місяці   

11.08.2019, 18:59

На Сихові 3-місячне немовля не може потрапити до ортопеда - черга 3 місяці   

У Львові на Сихові в поліклінці №4 матері тримісячної дитини талончик до дитячого ортопеда виписали аж на 27 жовтня. Виписали 7 серпня. Йдеться про плановий огляд (має відбутися, коли дитині виповнюється три місяці). Так от, це немовля зможе пройти його у поліклініці №4 - тільки у 6 місяців.    

Про це журналістам WN розповіла сама мати тримісячного немовля.

За її словами, вона прийшла на плановий огляд до сімейного лікаря 7 серпня. Тобто тоді, коли дитині випонилось три місці. Відповідно, дитина мала пройти огляди в ортопеда і невропатолога. "Тепер талончики виписує медсестра сімейного лікаря. І от, медсестра зазирнула  в базу даних і сказала, що до ортопеда талончик буде тільки на 27 жовтня. Те саме і з невропатологом. При цьому мені порадили до невропатолога підійти без талончика, мовляв, має прийняти", - розповіла мама.      

Також мама повідомила, що коли дитині виповнився місяць, була та сама проблема. На плановий огляд до ортопеда, який би мав відбутися наприкінці травня,  вона могла потрапити тільки аж 27 липня. У дитини була родова травма. Відтак, мама скористалась послугами платної поліклініки «Веселка», яка працює поряд із Сихівською поліклінікою.

Вочевидь, це не одиничний випадок. І чи не означає він, що патронажна функція щодо немовлят і їхніх матерів на Сихові провалена повністю.      

Додамо, що гострий брак спеціалістів певних напрямків – це та проблема, яку у Сихівській полікцініці №4, де на обліку перебуає понад 20 тис. дітей, не можуть розв’язати роками.

Зокрема, 23 листопада 2018 року агенція WN писала:

«Один невропатолог і один ортопед-травматолог працюють у поліклініці, що на Сихові - найбільшому спальному районі Львова.

Тут на обліку 22 тисячі дітей, найбільша кількість для міста. Відтак, потрапити на прийом до цих спеціалістів вельми проблематично.

Скажімо, талончики до невропатолога треба брати задовго наперед.

Щодо ортопеда, то тут взагалі трагічна ситуація: хтось із талончиком і маленькою дитиною на руках, а хтось – із переламаною рукою. 

Звісно, лікарі працюють до останнього пацієнта. Однак якщо лікар приймає до 30 осіб в день, то про яку якісну медичну допомогу можна вести мову.

За коментарем з цього приводу ми звернулись до головного лікаря  КНП "4-а міська поліклініка м. Львова» Остапа Місюри.

«Ми маємо дві посади «ортопед-травматолог», але, на жаль, на сьогодні ми не можемо знайти спеціаліста, тому що ніхто не хоче йти працювати до поліклініки за наявну зарплату. Тому ортопед-травматолог працює на 1,5 ставки, а інших діток, які звертаються з травмами, при необхідності може оглянути лікар-хірург.

Треба розмежовувати питання, коли дітки звертаються до ортопеда-травматолога з приводу травми та питання вузьких спеціалістів, до яких скеровують на консультацію сімейні лікарі –  це невропатолог, окуліст, лор, хірург та інші», – пояснив Остап Місюра.

«На сьогодні черги, які бувають біля кабінетів вузьких спеціалістів, в першу чергу пов’язані з бажанням пацієнтів, обійшовши сімейного лікаря, самостійно отримувати консультації», – зазначив Остап Місюра.     

Головний лікар наголосив: згідно з медичною реформою, щоб отримати гарантовані державою безкоштовні послуги та потрапити на прийом до вузького спеціаліста, потрібно взяти направлення у свого сімейного лікаря".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: