• Головна
  • Новини
  • У Росії підвищився радіаційний фон після вибуху на військовому полігоні

08.08.2019, 16:08

У Росії підвищився радіаційний фон після вибуху на військовому полігоні

Спочатку Міноборони РФ спростувало інформацію про підвищення радіаційного фону. Мерія Северодвінська повідомила про зворотне.

Після вибуху на полігоні ВМФ Росії під Неноксой в Северодвінську Архангельської області було зафіксовано короткочасне підвищення радіаційного фону, повідомили в міській адміністрації, передає в четвер російське агентство "Інтерфакс".

Спочатку Telegram-канал Mash з посиланням на екстрені служби також повідомив, що радіаційний фон у населеному пункті перевищено у три рази. Датчики спрацювали в сусідньому Северодвінську - на підвищені показники відгукнулася автоматизована система контролю радіаційної обстановки. У Міноборони РФ цю інформацію спростували, зазначивши, що викидів радіації і шкідливих речовин не було.

"О 11.50 по Москві 8 серпня датчики АСКРО (Автоматизована система контролю радіаційної обстановки) в Северодвінську зафіксували короткочасне підвищення радіаційного фону", - йдеться в повідомленні мерії Северодвінська.

Раніше повідомлялося про те, що в Архангельській області Росії в четвер, 8 серпня, на території військового полігону під час випробування рідинного реактивного двигуна стався вибух і почалася пожежа. Загинули дві людини і ще шість постраждали.

За словами джерела "Ведомостей" в оборонній промисловості, вибух стався під час випробувань двигуна корабельної ракети, що стоїть на озброєнні ВМФ.

DT.UA

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: