• Головна
  • Новини
  • У Путіна звинуватили Україну в зриві розведення військ на Донбасі

10.10.2019, 19:11

У Путіна звинуватили Україну в зриві розведення військ на Донбасі

Помічник президента Росії Юрій Ушаков заявив, що Україна 9 жовтня "за надуманим приводом" обстрілів зірвала розведення сил на Донбасі в районі населених пунктів Золоте і Петровське.

Про це повідомляє УП з посиланням на російське видання ТАСС.

 "Не досягнута поки ще одна домовленість, яка була погоджена на попередніх нормандських самітах в Парижі і Берліні в 2015 і 2016 роках - про розведення сил в населених пунктах Золоте і Петровське. Українська сторона вчора під надуманим приводом порушення режиму припинення вогню не стала приступати до практичної частини розведення", - заявив Ушаков.

За словами Ушакова, після розведення "можна буде більш конкретно говорити про терміни проведення саміту в нормандському форматі".

 "Перед цим (самітом) потрібно узгодити підсумки можливих рішень, які будуть прийняті на вищому рівні. Без ретельної підготовки, ми вважаємо, що такий саміт не приніс би необхідних результатів, а навпаки, дав би якийсь неправильний сигнал.

Саміт заради саміту не потрібен, необхідні конкретні результати по реалізації Мінських угод. Ми до цього готові", - додав помічник Путіна.

Розведення сил в Петровському і Золотому одна з умов для проведення саміту "нормандської четвірки".

Нагадаємо,  1 жовтня президент Володимир Зеленський заявив про домовленість почати розведення військ у Петровському та Золотому. Але 7 жовтня розведення там не відбулося через порушення бойовиками тиші – і обстріли тривають.

6 жовтня лідер "Національного корпусу" Андрій Білецький разом із ветеранами АТО (нині – ООС) прибули до Золотого на Луганщині та заявили про готовність захищати селище у випадку відведення українських військ. Його підтримала й "Українська добровольча армія".

9 жовтня на блокпосту у місті Кремінна сталися сутички між поліцією та добровольцями і ветеранами, які прямували в Золоте, аби не допустити розведення сил.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: