17.09.2019, 17:55

У Полтаві сплетуть 1200-метровий вінок-оберіг

До Дня міста у Полтаві сплетуть вінок-оберіг 8 тонн завважки й 1200 метрів завдовжки: по 1 метру на кожен рік існування старовинного міста.

Організатори проєкту подали заявку на реєстрацію національного рекорду.

Про те, як виникла ідея й заради чого це робиться, розповіли кореспонденту Укрінформу організатори проєкту "Рекордний вінок-оберіг" – директорка Полтавського міського будинку культури Лариса Семеняга та декораторка Ірина Григорова.

"Деякий час тому такою мрією з творчою спільнотою міста поділилася майстриня з плетення віночків Ірина Григорова, і це одразу якось увійшло у серця багатьох. Ірина запропонувала на День Полтави, який ми будемо відзначати 23 вересня, сплести вінок-оберіг довжиною 1200 метрів, тобто по 1 метру за кожен рік існування нашого старовинного міста. Це буде символізувати єдність полтавців й українців загалом. Ідею підтримали в управлінні культури міської ради, і зараз ми шукаємо охочих долучитися до втілення задуму в реальність", – розповіла Семеняга.

Григорова додала, що вінок складатиметься з окремих букетів, прикріплених до спеціальної мотузки. В ньому обов’язково будуть рослини-обереги, а ще – різнокольорові стрічки. Основні роботи буде виконано напередодні свята, 22 вересня. За попередніми підрахунками, вага такого велетня сягне 8 тонн. Щоб утримати його, звісно, потрібна велика кількість людей.

До того ж усі, хто триматиме вінок, заспівають українську народну пісню. Рекорд буде встановлено 23 вересня о 18:00 у Корпусному парку.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: