• Головна
  • Новини
  • 93-річна бабуся сіла на шпагат: потрапила до Книги рекордів

11.02.2019, 22:36

93-річна бабуся сіла на шпагат: потрапила до Книги рекордів

93-річну мешканку Львівщини визнали найгнучкішою жінкою поважного віку. Вона рекордсменка Книги рекордів України. Та й на весь світ у Надії Шаригіної є лише одна конкурентка - 95-річна американка.

Можливо, українській пенсіонерці незабаром вдасться обійти конкурентку. У свої 93 вона демонструє дива гнучкості. Каже, змолоду на шпагат не сідала, почала вже коли було за шістдесят. Тренування дві години щоденно. Спочатку обов’язкова розминка. А лише після у її майстер-класі черга найскладнішого - поперечного шпагату, повідомляє ТСН.

«Це все як на пенсію пішла, як на роботу ходила, я не займалась тим, город був, свиня була, корови, правда, не було», - каже рекордсменка.

За вправами жінки уважно стежить експерт Книги рекордів України.

«Ви стали офіційно найгнучкішою гнучною бабусею в Україні виконавши ці вправи і в першу чергу шпагат, диплом я вам вручаю, поздоровляю», - каже експерт.

«Якщо після цієї новини хоча б кілька сотень українських бабусь займуться собою і покажуть внукам і правнукам те, що можна робити в такому віці, значить, ми свою місію виконали», - додає президент Національного реєстру рекордів України Віталій Зорін

Свій рекорд дев’яностотрирічна бабуся присвячує онукові: він вчиться в Києві. Сісти на шпагат колись її надихнув саме він: маленьким ходив на танці й вправа на розтяжку ніяк не вдавалася. Тоді 64-річна жінка вирішила допомогти.

«Запитав чи ти можеш зробити шпагат? А бабця запитала, що таке шпагат? Я їй пояснив і за якийсь час бабця мені показує, що вона на нього сідає», - розповідає онук жінки.

Звідки в неї така гнучкість, самій невтямки. Професійним спортом ніколи не займалася. Все життя пропрацювала на залізниці. Роботи й у дев’яносто три не цурається. Щовесни садить город. А ще дотримується здорового харчування: жирного не їсть, кави не п’є. Багато ходить пішки, на місці довго всидіти не може.

Запевняє, на шпагат може сісти кожен, аби бажання було. І заявляє, що шпагат - не останнє її досягнення. Незабаром мріє стстати на гімнастичний місток. 

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: